(Video) Un nou așezământ monahal „acasă” la Sfântul Ioan Iacob de la Neamț

Știri

(Video) Un nou așezământ monahal „acasă” la Sfântul Ioan Iacob de la Neamț

Duminică, 5 august 2018, a fost sfințit un nou schit de maici întemeiat în satul Crăiniceni, din județul Botoșani, localitatea natală a Sfântului Ioan Iacob.

Sfântul locaș a primit, în însăși ziua de prăznuire a Sfântului, hramul „Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț”.

Slujba de târnosire a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Mitropoliei Europei Centrale și de Nord, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Mulțime de credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată după rânduiala sfințirii bisericii. După citirea Evangheliei, IPS Serafim a rostit un cuvânt de învățătură.

Lucrările de reparare și înnoire a întregului ansamblu al schitului au început pe data de 17 iunie 2018, sub atenta supraveghere a părintelui arhimandrit Teodosie Pleșca, starețul Mănăstirii Zosin și povățuitorul duhovnicesc al celor trei monahii din schit.

La final, credincioșii prezenți au primit binecuvântarea celor doi ierarhi, care au sfințit și o troiță, de la intrarea în așezământul monahal.

Citește despre: