Suceava: Ierarhii care vor sluji în ziua întronizării noului Arhiepiscop au fost primiți la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”

Evenimentele prilejuite de întronizarea noului Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților au început astăzi, 25 iulie.

Purtând în mâini Sfânta Evanghelie, PS Părinte Damaschin Dorneanul a întâmpinat soborul ierarhilor în jurul orei 19.00, alături de o parte dintre stareții și starețele mănăstirilor din zonă și de un sobor de preoți, în prezența oficialităților locale și a mai multor credincioși.

De asemenea, urmând tradiția strămoșească a locului, copii îmbrăcați în costume populare le-au oferit invitaților flori, dar și pâine și sare – semne de prețuire și recunoștință aduse în numele credincioșilor bucovineni.

Alături de IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, au mai ajuns la Suceava IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PS Calinic, Arhiepiscop ales al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, PS Ignatie, Episcopul Hușilor și PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

După primirea din fața clopotniței, ierarhii s-au îndreptat spre Biserică, unde s-au închinat la moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

Mâine, 26 iulie, Sfânta Liturghie va fi oficiată în incinta Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, începând cu ora 09.00, de către IPS Părinte Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi. Ceremonia propriu-zisă a întronizării noului Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor va începe în jurul orei 11.30.

De la același autor

Ultimele din categorie