Bunul Păstor este Bun pentru noi

Păstorul cel Bun şi-a pus viaţa pentru oile Sale pentru a schimba Trupul şi Sângele Lui în Taină pentru noi, şi ca să hrănească pe oi Și-a dat propriul Său trup ca hrană. 

Eu sunt păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi pune sufletul pentru oile sale. (In. 10, 11)

El al cărui bunătate este propria sa Fire, şi nu vreun dar neesenţial, spune: Eu sunt Păstorul cel Bun. El adaugă caracterul bunătăţii Sale, pe care şi noi trebuie să o imităm, spunând: Păstorul cel Bun îşi pune viaţa pentru oile sale.

El a făcut ceea ce a gândit. El a dat un exemplu a ceea ce a poruncit. Păstorul cel Bun şi-a pus viaţa pentru oile Sale pentru a schimba Trupul şi Sângele Lui în Taină pentru noi, şi ca să hrănească pe oi Și-a dat propriul Său trup ca hrană. 

Această cale pe care trebuie să o urmăm şi noi de a dispreţui moartea ne-a fost arătată, ca tiparul care trebuie să ne ducă acolo.

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne dăruim bunurile noastre exterioare acestor oi prin milă. Apoi, dacă este necesar, trebuie să ne dăruim şi moartea noastră pentru aceste oi...  Dacă cineva nu dăruieşte lucrurile sale lumești pentru oi, cum va putea să-şi pună viaţa pentru ele?

(Sfântul Grigorie cel Mare, Patruzeci de omilii la Evanghelii 15, traducere pentru Doxologia.ro de Iosif Agaton)

De la același autor

Ultimele din categorie