Icoana Maicii Domnului din Șuia-Smolensk

Această icoană a Maicii Domnului a fost pictată în șapte zile, timp în care locuitorii orașului Șuia au postit, s-au împărtășit și s-au rugat fierbinte Domnului și Maicii Sale.

Icoana Maicii Domnului din Șuia-Smolensk este prăznuită pe 28 martie, 28 iulie, 2 noiembrie și marți în Săptămâna Luminată.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Șuia-Smolensk a fost zugrăvită în anii 1654-1655 în Parohia „Învierea Domnului” din orașul Șuia. În vremea aceea, orașul Șuia a fost lovit de o ciumă năpraznică. Încrezându-se în mila lui Dumnezeu și în mijlocirea Maicii Sale, credincioșii adunați la Biserica Învierii Domnului au comandat unui călugăr evlavios o copie a icoanei Maicii Domnului din Smolensk. Icoana din Smolensk este cunoscută ca salvatoare a poporului rus de dușmani și nenorociri.

Această icoană a Maicii Domnului a fost pictată în șapte zile, timp în care locuitorii orașului Șuia au postit, s-au împărtășit și s-au rugat fierbinte Domnului și Maicii Sale. Când a fost gata, preotul împreună cu credincioșii au purtat icoana Maicii Domnului în procesiune până la biserică, unde au așezat-o într-un loc special amenajat. Din acel moment, ciuma a început să dispară, mai întâi în zona parohiei „Învierea Domnului” și mai apoi în tot orașul.

Înaintea Icoanei Maicii Domnului din Șuia-Smolensk au avut loc multe vindecări minunate, în special de bolile ochilor. În anul 1831, epidemia de ciumă izbucnită în Șuia a disparut prin mijlocirea Maicii Domnului.

Ultimele din categorie