Cum se pot ajuta prietenii și, în special, un băiat prieten să meargă pe Calea Domnului, acesta fiind o fire liniștită și cuminte, dar cu reticențe în ceea ce privește credința?

Ei, iată ce te învăț eu ce să faci. Am cunoscut o fată care a adus vreo patru băieți pe calea credinței: ei o plăceau, îi făceau curte, iar ea le spunea că este credincioasă și că merge la Biserică și că are alte „obiceiuri“ decât cele pe care le așteptau ei de la o fată. Atunci, ei veneau după ea și ajungeau în Biserică și acolo rămâneau

Ei, iată ce te învăț eu ce să faci. Am cunoscut o fată care a adus vreo patru băieți pe calea credinței: ei o plăceau, îi făceau curte, iar ea le spunea că este credincioasă și că merge la Biserică și că are alte „obiceiuri“ decât cele pe care le așteptau ei de la o fată. Atunci, ei veneau după ea și ajungeau în Biserică și acolo rămâneau. Apoi, nu știu ce se întâmpla, că apărea alt băiat care venea pentru ea la Biserică și acolo rămânea și când ea venea cu alt băiat care venea pentru ea la Biserică. Ea nu le făcea promisiuni, ci doar le spunea că ea merge la Biserică. Atunci erau studenți. Acum ei toți patru sunt preoți, iar ea e preoteasa unui alt părinte! Vedeți ce simple sunt lucrurile când suntem cu Domnul și ne purtăm în așa fel cu un băiat, încât acesta să nu lase nici o urmă în trupul nostru în urma lui! În felul acesta putem avea zeci de admiratori și prieteni înainte de a avea un soț iubit!

Așadar, asta să faci: ca să-l aduci pe cale credinței, ia-o tu înainte, că el vine precis după tine! Nu te duce tu după el, în nici un chip! Să știți că atunci când o fată se duce după un băiat îl pierde și se pierde. Așa a rânduit Dumnezeu ca băieții să vină după fete! Dar și ei să fie atenți, unde și după cine umblă, ca să nu pătimească ce a pătimit Adam în Rai când s-a luat după Eva și n-a ascultat de Dumnezeu!

Curaj, copii, Domnul e cu noi când noi vrem să fim cu El!

Citește alte articole despre: credinţa, prieteni, fată, băiat, Dumnezeu, Cale, biserică, atent, Eva, Rai

De la același autor

Ultimele din categorie