Cum vedeți impactul socialului astăzi – faptul că tinerii se căsătoresc cât mai târziu, fiind astfel expuși tot mai mult tentației de a desfrâna?

Așa este, dar și adolescența acum, se zice, se încheie la 25 de ani. Eu înțeleg tentația aceasta și nu pot să vă spun că uneori înțeleg și căderea, pentru că nu stă bine unei maici să vă spună una ca asta, dar ce mă îngrozește este că tentația apare din clasa a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a.

Așa este, dar și adolescența acum, se zice, se încheie la 25 de ani. Eu înțeleg tentația aceasta și nu pot să vă spun că uneori înțeleg și căderea, pentru că nu stă bine unei maici să vă spună una ca asta, dar ce mă îngrozește este că tentația apare din clasa a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a. Aici este nenorocirea. Știți, după ce a spovedit o clasă de-a V-a, un părinte plângea de durere: „doar trei copii din clasă nu avuseseră „experiențe“ sexuale… Vă dați seama? Opriți-vă, copiii mei, opriți-vă, și înțelegeți că problema nu stă în tentație. Tentația există de când lumea și, mai nou, încă din pântecele mamei! Opriți-vă, și ziceți: „Doamne, e posibil să zic nu?“. Și El zice: „Da, e posibil să zici nu, dacă-Mi zici mai înainte Mie da. Altfel nu se poate!“. Acum, pe drum, am auzit o poveste – nu știu de ce mi-a venit în minte și nu știu dacă are legătură. Zice că undeva într-o mânăstire un părinte predica mult. Și maicile au zis: „Părinte, predică mai scurt!“. Și el a zis: „Bine!“ și a adăugat: „Pocăiți-vă, maicilor, că altfel vă ia dracul!“. Copiii mei, opriți-vă și spuneți NU ispitei, că altfel ne ia dracul! De-adevăratelea! Ne ia, ne duce. Cu ce? Cu o plăcere de doi bani. Nu se poate! Hai să zicem NU!

De la același autor

Ultimele din categorie