O persoană întreabă ce ar putea face în situația în care dorește să facă niște studii deosebite – medicina, în cazul acesta – când toată lumea-i spune că își pierde tinerețea învățând?

D-apoi, depinde dacă din lumea aceasta fac parte și cei care îți plătesc studiile. Dacă nu, lasă-i să vorbească! Tinerețea nu se pierde, tinerețea se trăiește. Dacă înveți fără plăcere, nu mai învăța!

D-apoi, depinde dacă din lumea aceasta fac parte și cei care îți plătesc studiile. Dacă nu, lasă-i să vorbească! Tinerețea nu se pierde, tinerețea se trăiește. Dacă înveți fără plăcere, nu mai învăța! Dacă-ți face plăcere – mie și-acum îmi place să-nvăț – atunci înseamnă că-ți trăiești din plin tinerețea. Iar când înveți din datorie – că nimeni nu poate să învețe de plăcere toate disciplinele care se predau într-o facultate – vei avea bucuria de a-ți fi onorat vocația! Învățați cu plăcere la cele care vă plac și cu neplăcere la cele care nu vă plac! Dar, învățați! Altă cale nu există. Învățând nu pierdem nimic, câștigăm.

Citește alte articole despre: școală, studii, învățare, Cale, lume, tinerețe, plăcere, vocație, nimic, facultate

De la același autor

Ultimele din categorie