Se întâmplă ca iubirea noastră frățească să nu fie împărtășită, să nu corespundă ca intensitate. Cum putem evita sau remedia asemenea situații pentru a ne putea bucura de comuniune?

Păi, iubind și mai mult, adică dăruindu-ne și mai mult. Atunci când nu există comuniune, rămâne valabilă iubirea jertfelnică. Dacă vom continua să iubim și când nu ne este împărtășită iubirea, vom semăna cu Domnul Care respectă libertatea fiecărei persoane. Iubirea însemnă ieșirea din logica reciprocității care duce la pretenții și așteptări neduhovnicești.

Păi, iubind și mai mult, adică dăruindu-ne și mai mult. Atunci când nu există comuniune, rămâne valabilă iubirea jertfelnică. Dacă vom continua să iubim și când nu ne este împărtășită iubirea, vom semăna cu Domnul Care respectă libertatea fiecărei persoane. Iubirea însemnă ieșirea din logica reciprocității care duce la pretenții și așteptări neduhovnicești. Eu nu pot forța reciprocitatea, dar pot să iubesc și mai mult, chiar dacă va fi mai dureros. Bucuria pe care n-o dă Domnul când suntem credincioși poruncilor Lui nu exclude suferința de a nu ne bucura de comuniune cu toți cei din jurul nostru.

De la același autor

Ultimele din categorie