Viața Sfântului Mucenic Claudiu

Vieţile Sfinţilor

Viața Sfântului Mucenic Claudiu

    • Viața Sfântului Mucenic Claudiu
      Viața Sfântului Mucenic Claudiu

      Viața Sfântului Mucenic Claudiu

Tribunul Claudiu a îmbrățișat el însuși pe Hristos acceptând botezul împreună cu soția sa Ilaria, cu fiii săi Iason și Mavru și cu toți ai casei, chiar și soldații.

Sfinții Mucenici Claudiu Tribunul, soția sa Ilaria și fiii lor Iason și Mavru, împreună cu preotul Diodor și diaconul Marian, au suferit împreună cu Sfinții Hrisant și Daria.

Tribunul Claudiu a îmbrățișat el însuși pe Hristos acceptând botezul împreună cu soția sa Ilaria, cu fiii săi Iason și Mavru și cu toți ai casei, chiar și soldații. Când împăratul Numerian (283-284) a aflat de acest lucru, a dat ordin ca toți să fie executați. Sfântul Claudiu a fost înecat în mare iar copiii și soldații săi au fost decapitați. Creștinii au înmormântat sfintele moaște ale mucenicilor într-o peșteră, unde Sfânta Ilaria mergea deseori la rugăciune. Într-o zi, fiind urmărită, Ilaria a fost prinsă și dusă spre a fi chinuită. Sfânta i-a rugat să o lase puțin să se roage și apoi și-a dat sufletul întru Domnul. Un servitor a îngropat-o în aceeași peșteră unde era și familia sa.

Citește despre: