(Video) Conferință despre Biserica Ortodoxă Română din perioada comunistă

Arhiepiscopia Iaşilor

(Video) Conferință despre Biserica Ortodoxă Română din perioada comunistă

În sala „Baptisteriu” a Muzeului Mitropolitan din Iași a avut loc vineri, 10 februarie, conferința „Între Sfințenie și Lașitate. Istoria Bisericii sub comunism”. Evenimentul a fost organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei prin Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” și Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași.

Tema din această seară a fost dezbătută de teologul Radu Preda, președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și conferențiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj, istoricul George Enache, conferențiar la Facultatea de Istorie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și istoricul Adrian Nicolae Petcu, cercetător la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Conferința „Între Sfințenie și Lașitate. Istoria Bisericii sub comunism” a fost organizată cu prilejul Anului comemorativ Justinian Patriarhul  și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, așa cum a fost declarat anul 2017 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

click aici pentru a vedea prima parte a conferinței

click aici pentru a vedea partea a doua a conferinței

Citește despre: