(Video) Sfântul Sinod l-a ales pe noul Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor  

25 Februarie 2021 20:21  |  Evenimente

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales în şedinţa de lucru din 25 februarie 2021 pe noul Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

De asemenea, în cadrul ședinței, a fost ales și Arhiereul vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, în persoana arhimandritului Nestor Dinculeană.

Ziua a început cu o slujbă de Te Deum oficiată de Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia în sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhal.

Pentru demnitatea de Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor a fost ales preacuviosul părinte arhimandrit Nichifor Horia.

Părintele arhimandrit Nichifor Horia a mulţumit IPS Părinte Teofan, Părintelui Patriarh Daniel şi tuturor membrilor Sfântului Sinod pentru încrederea acordată.

Actualmente, părintele Nichifor Horia este starețul Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” din Iași şi exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iașilor.

Scaunul de epicop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor a rămas vacant în urma alegerii PS Calinic Botoșăneanul ca Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și