În vreme de coronavirus, părinții din Muntele Athos se unesc în rugăciune de toată noaptea

În această noapte, călugării din cele 20 de mănăstiri, alături de celelalte schituri și chilii ale Sfântului Munte Athos, se vor aduna în rugăciune pentru încetarea pandemiei de coronavirus și pentru vindecarea bolnavilor.

Astfel, va fi săvârșită o slujbă de priveghere în cinstea Preasfintei Nascătoare de Dumnezeu și a Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie, cel care şi-a arătat mila şi ajutorul în timpul epidemiilor de ciumă şi în vremuri de foamete.

Conform tipicului athonit, slujba va începe vineri seară, la ora 18:00 și se va încheia sâmbătă dimineață, în jurul orei 4:00, conform asceticexperience.com. La finalul acesteia, în fiecare mănăstire, icoanele făcătoare de minuni și sfintele moaște vor fi purtate într-o procesiune pentru vindecarea și ajutorul celor încercați în aceste zile.

Important de menționat este faptul că pelerinii nu vor putea participa la slujbele săvârșite în această perioadă, având în vedere că Sfânta Chinotită, organul suprem administrativ, legislativ, executiv şi judecătoresc din Sfântul Munte Athos, a hotărât să interzică intrarea pelerinilor în Sfântul Munte, pentru moment, în contextul pandemiei de coronavirus.

Să ne alăturăm și noi, într-un glas, nevoinței lor!

De la același autor

Ultimele din categorie