Prăznuirea Sfântului Antipa la Schitul Românesc Prodromu

28 Ianuarie 2015 22:18 Pr. Silviu Cluci Ortodoxia în lume

Socotit ocrotitor al Prodromului, Sfântul Antipa s-a nevoit timp de mai mulţi în schitul românesc. Astăzi, în biserica mare a Schitului Prodromu, se păstrează o mică parte din moaştele Sfântului Cuvios Antipa primite în dar de la Mănăstirea Valaam.

Vineri, 23 ianuarie (10 ianuarie pe stil vechi) la Schitul Românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos a fost prăznuit Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodeşti.

Socotit ocrotitor al Prodromului, Sfântul Antipa s-a nevoit timp de mai mulţi în schitul românesc. Astăzi, în biserica mare a Schitului Prodromu, se păstrează o mică parte din moaştele Sfântului Cuvios Antipa, primite în dar de la Mănăstirea Valaam.

În după-masa zilei de joi, 22 ianuarie, a avut loc Vecernia Mică, iar apoi masa în trapeză, unde a fost anunţată privegherea pentru praznic, cu începere de la ora 22:00.

Privegherea a fost condusă de părintele Prodromu, stareţul mănăstirii Marea Lavră. În strana dreaptă au cântat membrii grupului Nectarie Protopsaltul condus de lect. Dr. Sabin Preda, invitaţi special pentru această sărbătoare. În strana stângă s-au aflat părintele Antipa de la chilia ivirită a Sfintei Ana din Kareia şi părintele Iosif de la chilia Sfântul Mina din Vigla, precum şi părinţi români de la mai multe chilii din Muntele Athos.

În zorii zilei de joi a avut loc Sfânta Liturghie, iar la finalul celor 10 ore de slujbă, cei prezenţi au fost invitaţi în sinodikonul Schitului pentru servi o kerasmă, apoi s-a mers la masă în trapeză.

Prăznuirea Sfântului Antipa la Schitul Prodromu - Galerie FOTO

Mănăstiri: Schitul Prodromu

De la același autor

Ultimele din categorie