„Altfel” despre a mânca

Prezentare de carte

„Altfel” despre a mânca

    • „Altfel” despre a mânca
      „Altfel” despre a mânca

      „Altfel” despre a mânca

Suntem puși la punct cu distincție, ajutați să înțelegem. Iar când nu ne prindem, ne aduce aminte de bucuria de a fi pur și simplu. Dincolo de cele scrise acum de mine, revin asupra nevoii ca astfel de cărți să vă ajungă în mâini. Sunt un soi de cărți de învățare a regulilor de bază ale navigatului în situații de risc major, când pare că totul este pierdut, fără a fi de fapt. Soluțiile sunt practice, imediate, vă pot schimba viețile cu destindere și zâmbet inteligent. Cu inteligență.

Dacă admir ceva la Mihaela Bilic este libertatea de a spune ce gândește, de a ne spune ce gândește. Mai ales în ceea ce privește stilul nostru de a face bau-bau din alimentație. Destinsă și cunoscătoare, cu o largă apreciere a normalului, ne propune parte din gândurile sale într-o carte nou apărută: Dr. Mihaela Bilic, „Ingredientele care ne fac viața mai frumoasă” (Editura Bookzone, 2021, 223 pag.). Nu, nu este un manual de nutriție. Este o lucrare în care ne învinge frica de a trăi propriile alegeri, consemnând, ca într-o interesantă aventură de gândire, relația dintre a mânca și a gândi coerent asupra temelor mari ale vieții.

Sunt mici dialoguri ori aduceri aminte, o construcție anecdotică ori pur și simplu simple facsimile narative care deschid o poveste în sine. Pentru că a mânca nu înseamnă să nu gândești asupra omului întreg, trup și suflet. Și nici nu înseamnă că nu poți înțelege balizele de atenționare ale vieții, așezate pe coama valului vieții când escamotezi, periculos, limitele tale umane. Recunosc că o astfel de lectură asupra bolii și vindecării mi-a prins bine la vremea în care găsim sistemul vinovat de toate. Fără să căutăm dacă nu cumva lipsa noastră de educație medicală ne pune cu spatele la zidul, dureros, al unei agonii fără sens.

Suntem puși la punct cu distincție, ajutați să înțelegem. Iar când nu ne prindem, ne aduce aminte de bucuria de a fi pur și simplu. Dincolo de cele scrise acum de mine, revin asupra nevoii ca astfel de cărți să vă ajungă în mâini. Sunt un soi de cărți de învățare a regulilor de bază ale navigatului în situații de risc major, când pare că totul este pierdut, fără a fi de fapt. Soluțiile sunt practice, imediate, vă pot schimba viețile cu destindere și zâmbet inteligent. Cu inteligență. Poate dacă am învăța că ingredientele fac viața mai frumoasă, am descoperi și că viața în sine are valoarea frumosului. Are gust și miros, se vindecă mereu de covideală estetică și descoperă celui ce trăiește cu adevărat profunzimile unei spiritualități admirabile. A posti înseamnă și a flămânzi cu inteligență pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Sursa: tribuna.ro

Citește despre: