„Am avut ciroză în ultimul stadiu, trebuia să mor, dar am fost vindecat” ‒ minunile de la Bisericani

Minuni - Vindecări - Vedenii

„Am avut ciroză în ultimul stadiu, trebuia să mor, dar am fost vindecat” ‒ minunile de la Bisericani

    • bărbat în fața icoanei Maicii Domnului
      „Am avut ciroză în ultimul stadiu, trebuia să mor, dar am fost vindecat” ‒ minunile de la Bisericani / Foto: Oana Nechifor

      „Am avut ciroză în ultimul stadiu, trebuia să mor, dar am fost vindecat” ‒ minunile de la Bisericani / Foto: Oana Nechifor

„Preacuvioase, doresc să mulțumesc Maicii Domnului și Sfinției voastre că, iată, am avut ciroză în ultimul stadiu, trebuia să mor, după spusele medicilor, dar am fost vindecat. Am fost vineri la Taina Sfântului Maslu și am avut bucuria să stau chiar sub epitrahilul Sfinției voastre. Acum vin de la spital. Am fost la control și medicii s-au mirat foarte mult, întrebându-mă ce-am făcut, ce-am luat: «Omule bun, ficatul tău este nou!», mi-au spus”.

Tradiția săvârșirii Sfântului Maslu la Bisericani are rădăcini adânci, la fel ca ale stejarului în care s-a arătat Maica Domnului călugărilor ce voiau să plece la Muntele Athos. Multe minuni de vindecări se vor fi săvârșit și se săvârșesc și astăzi, din mila lui Dumnezeu, după cum mărturisește Părintele stareț, protosinghelul Serafim Mihali.

Pentru întărirea și îmbărbătarea celor care au nevoie de ajutor, suferinzi fiind de vreo boală gravă, istorisesc această minune pe care mi-a spus-o un părinte, viețuitor în obștea de la Bisericani în timpul petrecerii ei.

„Omule bun, ficatul tău este nou”

Era vineri seara, momentul în care se săvârșește Taina vindecării la Bisericani. Biserica plină, ca de obicei. Preoții duc rânduiala slujbei, citind Evangheliile cuvenite, cu epitrahilele pe capetele credincioșilor. Printre ei, și un bolnav de ciroză, căruia medicii i-au dat de trăit cel mult două luni.

Nu era singurul bolnav și nici nu s-a remarcat în vreun fel. Detaliile pe care le-a dat sunt spuse de el însuși, când a venit să mărturisească starețului vindecarea sa miraculoasă. La câteva zile după Sfântul Maslu, la finalul Sfintei Liturghii, în altar era starețul și încă un părinte. În biserică, un om îngenuncheat în fața iconiței Maicii Domnului. Fața îi strălucea de recunoștință, iar lacrimile i-o încununau. S-a ridicat sfios și s-a apropiat de ușa diaconească din stânga.

‒ Aș dori să vorbesc cu părintele stareț, a spus el.

‒ Eu sunt, i-a răspuns părintele.

‒ Preacuvioase, doresc să mulțumesc Maicii Domnului și Sfinției voastre că, iată, am avut ciroză în ultimul stadiu, trebuia să mor, după spusele medicilor, dar am fost vindecat! Am fost vineri la Taina Sfântului Maslu și am avut bucuria să stau chiar sub epitrahilul Sfinției voastre. Acum vin de la spital. Am fost la control și medicii s-au mirat foarte mult, întrebându-mă ce-am făcut, ce-am luat: „Omule bun, ficatul tău este nou!”, mi-au spus.

‒ Mulțumește-i Maicii Domnului, frate, și mergi sănătos la casa ta, l-a mângâiat starețul.

Omul s-a închinat și a plecat bucuros.