Am o stare de anxietate continuă. Nu mă pot bucura de viață. Ce să fac?

Întreabă preotul

Am o stare de anxietate continuă. Nu mă pot bucura de viață. Ce să fac?

lumi
întreabă:

Am o stare de anxietate și de neliniște continuă și nu pot să mă bucur de viață. Mă îndoiesc de toate deciziile pe care le iau și am impresia că toată viața mea este o serie de eșecuri. Nu mai am deloc încredere în mine și sunt chinuită de sentimente de inferioritate.

11 Decembrie 2015

Lumi,

Cauzele tulburărilor tale pot fi multiple. Un părinte duhovnic îşi poate da seama cel mai bine de unde vin aceste nelinişti şi cum se pot rezolva. Ai nevoie de o spovedanie bună. Dacă părintele consideră necesar, te poate îndruma către medic sau psiholog, care de asemeni te pot ajuta.

Trebuie să fii încrezătoare și luptătoare, cerând ajutor de la Dumnezeu în toate situațiile. De asemeni este necesar să te cunoști pe tine cât mai corect ca nu cumva să te subestimezi fără folos, dar nici să treci în extrema cealaltă, crezând despre tine lucruri mari și nerealiste.

Oricum, ceea ce se întâmplă cu tine nu este bine și ceva trebuie schimbat. Ceea ce gândești nu este adevărat. Îți lipsește nădejdea și credința că poți reuși în viață. Domnul ți le poate dărui.

Să ceri și vei primi.

Domnul să te lumineze!

Pr. Petroniu

Arta a răspuns:
12 Ianuarie 2016

Un sfat, daca imi permiteti:
- faceti-va analizele pentru vitamine si minerale, cat mai complete. Daca analizele acestea au iesit prost, inseamna ca nu este indicat sa tineti post ca la carte, ci ar trebui sa tineti un post mai usor, adica sa cereti dezlelgare sa mai mancati si ceva lactate;
- luati vitamine si minerale, mai ales B-uri, seleniu, zinc, calciu;
- nu mergeti direct la psihiatru, ca sa va dea antidepresive si antipsihotice si altele, ca sa va distrugeti creierul si sa ramaneti pacientul lor pe viata.
- evitati persoanele si locurile care va indispun;
- stati cat mai mult in aer liber, de preferat in zone deluroase sau muntoase;
- faceti miscare si alte activitati care va fac placere.

Lorena a răspuns:
15 Decembrie 2016

Am trecut si eu prin aceleasi stări insa cu ajutorul Domnului am reusit sa ies din ele prin.
Schimbarea modului de a gândi... înfruntarea neîncrederii prin riscul încrederii... adica mi-am permis sa am esecuri si sa învăț din ele nu se ma judec pentru ele. Comparatia cu alții ne poate crea starea de inferioritate... cand vedem in altii ca sunt mai buni, mai frumosi... asta tot din neîncredere vine. Atenția Dumneavostra trebuie sa fie una interioara mai ales când treceți prin acele sentimente si sa va oprit i sa va întrebati de ce simțiți asa, supuneti la judecată ceea ce simțiți insa cu intelegere.
Cu timpul veți reusi insa necesita rabdare si multa acceptare de sine.

Florea a răspuns:
15 Decembrie 2016

Si eu patesc la fel am aceleasi simptome ,si atunci ma duc si ma spovedesc si totul e bine toate aceste simptome dispar ,de aceea ma spovedesc lunar

Daniela 2912 a răspuns:
28 Iulie 2018

Sunt stari firești.Orice om cade in deznădejde din cand in cand.Ceea ce ne salvează cu adevărat este credinta in Dumnezeu. El știe mai bine de ce ni s-a ingaduit noua acest lucru. Nimic nu e întâmplător in viata, sa ne rugam la Dumnezeu, sa ne spovedim si sa ne impartasim ca sa ne poate lumina si sa avem putere sa trecem mai departe. Trebuia sa invatam sa ne adaptam la aceste vremuri schimbatoare.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: