Cum trebuie să abordez un părinte, de la o mănăstire din apropierea orașului unde locuiesc, ca să devină duhovnicul meu?
Buna ziua. Cum trebuie sa abordez un parinte, de la o manastire din apropierea orasului unde locuiesc, ca sa devina duhovnicul meu? Prin duhovnic inteleg nu doar un parinte la care sa ma spovedesc regulat ci si un parinte caruia sa-i adresez intrebari si sa-i cer sfaturi oricand trebuie. Multumesc.
Frumos raspuns!
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
E bine să vorbești despre alții atunci când te spovedești?
Pot să mă spovedesc la telefon?
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro
Mergeţi la mănăstirea respectivă, staţi la slujbă, apoi daţi bineţe (Sarut mâna) preotului respectiv şi rugaţi-l să vă primească la spovedanie şi să vă fie duhovnic. Întrebaţi-l dacă doreşte să vă răspundă oricând la întrebări de natură spirituală. Duhovnicul însă nu trebuie deranjat în fiecare zi cu mesaje, telefoane, e mailuri, pentru că fiind călugăr are pravilă, ascultare, slujbe, trebuie să se şi odihnească, nu este sluga nimănui şi nu este la cheremul nimănui. Aşadar, discreţie, ascultare şi bun simţ, iar când e cazul de întrebări cu adevărat importante şi de răspunsuri edificatoare, atunci contactaţi- l. Doamne ajută. Pr. I. Istrati