Două întâlniri cu Înaltpreasfințitul Ierótheos Vlachos, la Iaşi

În perioada imediat următoare, ieşenii vor avea ocazia de a participa la două manifestări cultural-duhovnicești, desfăşurate în prezenţa Înaltpreasfințitului Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos şi Sfântul Vlasie.

Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei vă invită vineri, 28 aprilie 2017, începând cu ora 18.30, în Sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan - Iași, la lansarea cărților „Dogmatica empirică după învățăturile prin viu grai ale Părintelui Ioannis Romanidis. Vol. II” și „Vechea și Noua Romă. De la Tradiția ortodoxă la tradițiile Apusului”, în prezența autorului, Înaltpreasfințitul Ierótheos Vlachos, Mitropolitul Nafpaktosului. Întâlnirea va fi moderată de Pr. Dr. Roger Coresciuc, asistent universitar în cadrul Facultatăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Staniloae” din Iași.

De asemenea, duminică, 30 aprilie 2017, de la ora 18.30, Înaltpreasfințitul Ierótheos Vlachos va susține conferința „Viața duhovnicească a creștinului în societatea actuală”, moderată de Ierom. Dr. Nathanael Neacșu, în Aula „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Înaltpreasfințitul Ierótheos Vlachos a mai conferenţiat la Iaşi, alături de Ieromonahul Rafail Noica, în luna noiembrie a anului trecut, în cadrul celei de-a V-a ediții a Colocviului Internațional „Întâlnirea cu duhovnicul”.

Cine este Înaltpreasfințitul Ierótheos Vlachos?

Ierarhul s-a născut în Ioannina în anul 1945 și a studiat la Facultatea de Teologie din Tesalonic, remarcându-se ca student eminent, ucenic al reputatului patrolog Panaghiotis Xristou. A preferat viața monahală carierei academice, care îi era foarte la îndemână. În 1971 a fost hirotonit diacon, iar în 1972, preot, și a slujit în cadrul mitropoliilor Edesei, Peli și Almopia, Thiva și Levadia și în Arhiepiscopia Atenei ca predicator și îndrumător al tinerilor. În 1995 devine Mitropolit de Nafpaktos și Sfântul Vlasie.

De la același autor

Ultimele din categorie