(Foto) PS Părinte Damaschin Dorneanul și-a susținut teza de doctorat: 692 de pagini și 3342 note bibliografice  

19 Decembrie 2019 17:04  |  Eveniment
foto:   Tudorel Rusu

Sala „Spiridon Cândea” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu a găzduit miercuri, 18 decembrie, un eveniment academic de ținută, prilejuit de susţinerea publică a tezei de doctorat elaborate de Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Lucrarea ierarhului este intitulată „Dimensiunea mistagogică a Săptămânii Sfintelor Pătimiri. Elemente de antropologie duhovnicească” şi a fost scrisă sub coordonarea ştiinţifică a arhid. prof. univ. dr. Ioan I. Ică jr.

Citirea referatelor de către coordonatorul tezei de doctorat și membrii comisiei de evaluare au subliniat originalitatea temei, uriaşul efort de documentare şi aparatul bibliografic complex (692 de pagini în total, dintre care 68 cuprinzând bibliografia și 3342 note bibliografice) valoarea academică și duhovnicească a tezei Preasfințitului Părinte Damaschin înscriind-o pe aceasta într-una de pionierat în teologia românească. La final, lucrarea a fost notată cu „Excepțional”, calificativul maxim.

Mai multe detalii și informații despre evenimentul academic, aici: https://doxologia.ro/arhiepiscopia-sibiului/ps-parinte-damaschin-dorneanul-sustinut-teza-de-doctorat-692-de-pagini-3342

Ultimele din categoria Eveniment

Fotografii de Tudorel Rusu

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și