Atenţie la excesele alimentare de sărbători!
Ca în fiecare an, specialiştii în alimentaţie atrag atenţia asupra consecinţelor exceselor alimentare din perioada sărbătorilor de iarnă.
Aceştia recomandă cumpătare şi echilibru în alegerea meniurilor. „În primul rând, o atenţie mare trebuie să aibă cei care au ţinut post, să cruţe sistemul digestiv. Să mănânce în trei zile, nu în trei ore, mâncarea de sărbători. Mesele trebuie să fie distanţate şi să înceapă cu o salată“, a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Acesta recomandă alegerea unui tip de carne mai puţin gras pentru preparatele tradiţionale, una dintre opţiunile sănătoase din acest punct de vedere fiind peştele sau curcanul. De asemenea, este bine să se facă pauze între feluri, iar la sfârşitul mesei să se consume ananas, papaya sau kiwi, care ajută foarte mult digestia.
Totodată, specialistul recomandă ca preparatele să fie făcute acasă, garniturile să fie de preferat legumele, iar cei care suferă de diferite afecţiuni să respecte recomandările medicilor.
Sughițul – interviu cu dr. Nicoleta Dimitriu
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro