Beneficiile consumului de agrișe
Agrișele sunt fructe mici, roșii sau galben-verzui care ajung la maturitate prin lunile iunie-iulie.
Agrișele conțin 83-88% apă, zaharuri, acizi, vitamina A, B1, B2, B3, B5, C, săruri minerale, fibre și antioxidanți și au acțiune diuretică, stomahică, aperitivă, detoxifiantă, antiinflamatoare și hipotensivă.
Astfel, agrișele:
- încetinesc procesele de îmbătrânire;
- atenuează afecțiunile dermatologice;
- încetinesc distrugerea oaselor;
- elimină păduchii (praf de semințe de agrișe cu suc de lămâie, aplicat local);
- stimulează creșterea și pigmentarea părului, întărește rădăcina firului de păr;
- previn și combat mătreața;
- asigură buna funcționare a rinichilor;
- previn infecțiile urinare și uterine;
- previn degenerescența maculară și bolile oftalmologice;
- întăresc sistemul imunitar;
- previn bolile cardiovasculare;
- reduc glicemia;
- combat diareea, constipația și dizenteria;
- previn cancerul la colon;
- sunt un bun tonic hepatic;
- combat indigestia;
- combat anemia;
- întăresc sănătatea sistemului nervos;
- scad nivelul de colesterol;
- purifică sângele;
- reglează ciclul menstrual;
- îmbunătățesc memoria;
- combat calculii renali;
- ajută în tratamentul infertilității masculine și feminine.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro