Ceaiul de salcâm și beneficiile sale
Originar din America de Nord, salcâmul este cultivat în europa de peste 400 de ani, florile fiind îndeosebi de apreciate pentru parfumul și dulceața lor.
Florile de salcâm conțin vitamine, carotenoizi, glucide, minerale și uleiuri volatile, acid clorogenic, acid cafeic, taninuri, glicozide flavonice (robinina și acacina) și uleiuri volatile, substanțe care le conferă proprietăți calmante, antispastice, alcanizante, antistres, antianxioase, antimicrobiene, antiinfecțioase, antiinflamatorii, carminative, antioxidante, emoliente și cicatrizante.
Între cele mai importante beneficii pe care consumul unei căni cu ceai de salcâm ni le aduce, amintim:
au efect antioxidant, combat acțiunea dăunătoare a radicalilor liberi asupra organismului
combat balonarea, crampele abdominale, indigestia, arsurile la stomac
stimulează digestia
adjuvant în caz de gastrită, ulcer, colită, boala de reflux gastro-esofagian, diaree
previne apariția gingivitei
scade riscul apariției inflamațiior orale
calmează și grăbește vindecarea aftelor bucale
stimulează sistemul imunitar
calmează tusea
ameliorează simptomele bronșitei și a laringitei
calmează iritațiile gâtului și a căilor respiratorii
calmează colicile intestinale
elimină excesul de lichide din organism
reduc anxietatea
au efect ușor sedativ, asigură un somn odihnitor
au efect relaxant.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
De ce este bine să mâncăm fenicul
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro