Ceaiul de salcâm și beneficiile sale

Stil de viaţă

Ceaiul de salcâm și beneficiile sale

Originar din America de Nord, salcâmul este cultivat în europa de peste 400 de ani, florile fiind îndeosebi de apreciate pentru parfumul și dulceața lor.

Florile de salcâm conțin vitamine, carotenoizi, glucide, minerale și uleiuri volatile, acid clorogenic, acid cafeic, taninuri, glicozide flavonice (robinina și acacina) și uleiuri volatile, substanțe care le conferă proprietăți calmante, antispastice, alcanizante, antistres, antianxioase, antimicrobiene, antiinfecțioase, antiinflamatorii, carminative, antioxidante, emoliente și cicatrizante.

Între cele mai importante beneficii pe care consumul unei căni cu ceai de salcâm ni le aduce, amintim:

  • au efect antioxidant, combat acțiunea dăunătoare a radicalilor liberi asupra organismului

  • combat balonarea, crampele abdominale, indigestia, arsurile la stomac

  • stimulează digestia

  • adjuvant în caz de gastrită, ulcer, colită, boala de reflux gastro-esofagian, diaree

  • previne apariția gingivitei

  • scade riscul apariției inflamațiior orale

  • calmează și grăbește vindecarea aftelor bucale

  • stimulează sistemul imunitar

  • calmează tusea

  • ameliorează simptomele bronșitei și a laringitei

  • calmează iritațiile gâtului și a căilor respiratorii

  • calmează colicile intestinale

  • elimină excesul de lichide din organism

  • reduc anxietatea

  • au efect ușor sedativ, asigură un somn odihnitor

  • au efect relaxant.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: