Beneficiile siropului de hrean
Utilizat de câteva sute de ani în scop terapeutic, hreanul este bogat în vitamina C și are efect digestive, laxative, purgative, detoxifiante, revulsive, expectorante, decongestionante, antiparazitare, vermifuge, fortifiante, tonice și relaxante.
Pentru a prepara acest sirop, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- sucul a 4 lămâi
- 2 cm de rădăcină de ghimbir ras mic
- 125 g de rădăcină de hrean ras mic
- 3 linguri cu miere de albine
- 2 lingurițe cu pulbere de scorțișoară.
Se omogenizează toate ingredientele într-un borcan din sticlă, folosindu-se o lingură de lemn.
Vasul se închide ermetic și se păstrează la frigider.
Se administrează câte o lingură, de 2 ori pe zi, înainte de masă, timp de 21 de zile.
Siropul este recomandat pentru:
- stimularea sistemului imunitar
- stimularea digestiei lente
- accelerarea peristaltismului intestinal
- combaterea atoniei intestinale
- detoxifierea organismului
- accelerarea metabolismului
- reducerea oboselii
- susținerea florei intestinale
- eliminarea grăsimilor
- eliminarea apei în exces
- stimularea funcțiilor creierului
- îmbunătățirea memoriei
- îmbunătățirea auzului și a vederii
- decongestionarea căilor nazale
- eliminarea mucusului
- întărirea inimii
- gripă
- răceală
- tuse
- scurtarea timpului de convalescență
- eliminarea paraziților intestinali
- susținerea funcțiilor renale.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro