Binecuvântarea aduce binecuvântare, iar nedreptatea aduce catastrofă

Părinte, un oarecare meșter a cerut să-i desfacem contractul de muncă pe care îl avea cu mănăstirea noastră ca să intre în posesia ajutorului de șomaj, după care să continue să lucreze la noi.

Părinte, un oarecare meșter a cerut să-i desfacem contractul de muncă pe care îl avea cu mănăstirea noastră ca să intre în posesia ajutorului de șomaj, după care să continue să lucreze la noi.

Nu, bre copile, nu este corect! Puțină conștiință de ar avea cineva, n-ar face aceasta! Nu se potrivește să facem astfel de lucruri în mănăstire. Deși mănăstirea e săracă, este de preferat să îi plătească un salariu dublu, numai să nu facă aceasta. Binecuvântarea aduce binecuvântare, iar nedreptatea aduce catastrofă. Să luați aminte bine la aceasta. Să nu faceți astfel de tocmeli cu lucrătorii! Din pricina aceasta iau foc și se întâmplă catastrofe în mănăstiri. (...)

Vom da examene. În prima faza se vă separa arama de aur. În a doua, se vă arăta câte carate de aur are fiecare.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicești, vol. 1: Cu durere și dragoste pentru omul contemporan, traducere de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2003, pp. 92-93)

De la același autor

Ultimele din categorie