Capela Spitalului Județean din Piatra Neamț și-a serbat ocrotitorul

9 Noiembrie 2019 12:05 Adrian Sârbu Arhiepiscopia Iaşilor

Capela cu hramurile "Sfântul Ierarh Spiridon" și "Sfântul Ierarh Nectarie" din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a îmbrăcat straie de sărbătoare.

În seara zilei de 8 noiembrie 2019, începând cu ora 17:00, a fost săvârșită slujba Vecerniei unita cu Litia, de un sobor de 20 de slujitori ai Bisericii de la parohiile din Piatra Neamț sau din vecinătate, printre aceștia fiind și părintele arhimandrit Petroniu Marin, starețul Mănăstirii Pângărați, părintele Valentin Tofan, protopop de Piatra Neamț, care la sfârșitul slujbei a ținut și cuvântul de învățătură. Răspunsurile la strană au fost date de grupul psaltic "Evanghelismos" din Piatra Neamț.

La Capela Spitalului Județean Neamț se află ca dar de mare binecuvântare o părticică din sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie. La racla cu sfintele sale moaște își pleacă genunchii zilnic foarte mulți bolnavi care îi cer cu credință ajutorul.

"Mulțumim Sfântului Nectarie pentru că ne-a unit în duh de rugăciune, de frățietate și comuniune, mulțumim părinților slujitori, dar și mulțimii de credincioși care au încununat acest festin duhovnicesc. Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te pentru noi!", ne-a transmis pr. Nicolae Burăș, coordonator al capelei Spitalului Județean Piatra Neamț.

Citește alte articole despre: hram, Sfântul Nectarie, spital, Piatra Neamţ, capelă

De la același autor

Ultimele din categorie