Cât de des am voie să mă împărtășesc?

Întreabă preotul

Cât de des am voie să mă împărtășesc?

    • Cât de des am voie să mă împărtășesc?
      Foto: Bogdan Zamfirescu

      Foto: Bogdan Zamfirescu

Bianca
întreabă:

Cât de des am voie să mă împărtășesc? 

pr Andrei Atudori a răspuns:
13 Septembrie 2017

Doamne ajută!

Bianca, mă bucură interesul tău pentru acest subiect. Dumnezeu să te întărească în gândul cel bun. 

Despre deasa și / sau rara împărtășire s-a scris și s-a vorbit foarte mult. Adevărul este că nu există o formulă general valabilă. Desigur, ar fi de dorit ca fiecare credincios să se apropie de Sfântul Trup și Sfântul Sânge al Domnului cât de des este posibil, însă frecvența propriu-zisă nu poate fi stabilită la modul „forfetar”. Spunea un părinte că pentru un credincios a se împărtăși o dată pe săptămână sau la 40 de zile poate fi prea rar, iar pentru altul, a se împărtăși o dată pe an poate fi prea des. De ce? Pentru că ține de viața duhovnicească a fiecăruia, de înțelegerea și trăirea propriei credințe, de viziunea personală și de viziunea duhovnicului cu privire la aceasta, și de mulți alți factori.

Prin urmare, realmente numai duhovnicul poate să îți răspundă la această întrebare, iar frecvența împărtășirii poate fi și trebuie stabilită numai în acord cu el.

Spor în toate cele bune!

pr. Andrei

GHEORGHE a răspuns:
21 Septembrie 2017

Doamne ajuta,
Sfinti Parinti, va rog sa-mi spuneti daca la spovedane am uitat unele pacata sa le marturisesc ca nu mi-am amintit de ele si ma rog in continuare sa-mi dea BUNUL DUMNEZEU putere si sa ma tina in viata, ca atunci cind voi pleca de pe acest pamint sa fiu cu toate pacatele iertate si sa fiu impartasit si cuminecat.
Va rog pe toti Sfinti parinti si slujitori ai biserici sa va reugati pentru mine pacatosul, va multumesc.
Cu drag si frica de DUMNEZEU.

pr Andrei Atudori a răspuns:
26 Septembrie 2017

Doamne ajută!

Dacă v-ați amintit un păcat pe care nu l-ați mărturisit la ultima spovedanie, atunci neapărat să îl spovediți la următoarea.

pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: