Câți bani vă trebuie ca să vă iubiți și să vă căsătoriți?

Cununia e sfântă, smerită și cuminte. Luați fata, o duceți la Sfatul Popular, vă căsătoriți cu dumneaei acolo, mergeți după aceea la preacucernicul, cu nășicii, cu părinții. Când aveți bani, faceți masa. Ca să chemi oamenii la masă, poți să faci când vrei. Cel mai simplu e așa. Hristos știe!

„Părinte, este o fată pe care doresc să o cer, dar nu-mi permit din punct de vedere financiar. (Păi ce are măi? Te duci cu sacul de bani la ea? Eu m-am dus cu sacul de cărți.) Iar părinții mă sfătuiesc să fac acest pas după facultate.”

Măi oameni buni, sărăcia îi fala prostului! Fiți cuminți! Câți bani vă trebuie ca să vă iubiți? Cât costă? Ah, vorbiți de nuntă cu juma di sat, cu trei sferturi din celălalt, cu niște găleți di vin, am văzut. Am fost prin zonă și am văzut ce iese după câteo nuntă, mamă... Măi oameni buni, nu-i mai ajutați pe vecini să vomite pe fericirea voastră. Terminați cu prostiile!

Cununia e sfântă, smerită și cuminte. Luați fata, o duceți la Sfatul Popular, vă căsătoriți cu dumneaei acolo, mergeți după aceea la preacucernicul, cu nășicii, cu părinții. Când aveți bani, faceți masa. Ca să chemi oamenii la masă, poți să faci când vrei. Cel mai simplu e așa. Hristos știe!

(Fragment din conferința „Familia, casa sufletului copilului. Educația în iubire”. Evenimentul a fost organizat de către Asociația „Prorelis”, în data de 12 mai 2016, şi l-a avut ca invitat pe Părintele Constantin Necula. Vă recomandăm să urmăriţi aici prima parte a conferinţei, iar partea a II-a (întrebări și răspunsuri), aici.)

De la același autor

Ultimele din categorie