Ce calităţi să caut la viitorul soţ?

Foarte multe fete sunt înnebunite după bărba­ţii aventuroşi – li se pare că aceştia sunt oameni îndrăzneţi şi hotărâţi, cu care poţi să mergi până la capătul lumii, dar în spatele acestei îndrăzneli se ascund de fapt iresponsabilitatea, incapacita­tea de a chibzui. Fetele, alegându-şi soţul, nu trebuie să confunde machismul cu bărbăţia adevărată şi aventurismul cu hotărârea. Orice feme­ie aşteaptă grijă şi ocrotire din partea bărbatului iubit. Şi acestor calităţi trebuie să li se dea atenţie atunci când e ales viitorul soţ.

Să vorbim acum despre calităţile pe care trebuie să le posede viitorul soţ. Femeia caută în bărbat sprijin şi ocrotire, cau­tă un om responsabil şi hotărât, capabil să acţi­oneze. Nu degeaba femeile au fost atrase dintotdeauna de bărbaţii a căror ocupaţie necesită bărbăţie şi hotărâre. Aici există însă un pericol.

Se ştie că femeile sunt la fel de atrase de aşa-numiţii „macho”, care din exterior par întruchiparea frumuseţii, forţei şi solidităţii morale – dar, din păcate, lucrurile nu stau aşa întotdeauna. Supermanul frumos, aparent viril, poate fi în realitate un om de nimic – slab, iresponsabil şi lipsit de voinţă. Pe deasupra, ca şi în cazul femeilor foar­te frumoase, un astfel de bărbat poate deveni cu uşurinţă ţintă a tentaţiilor de tot felul. Nu degea­ba se spune: „Soţul frumos – soţ necredincios”. Foarte multe fete sunt înnebunite după bărba­ţii aventuroşi – li se pare că aceştia sunt oameni îndrăzneţi şi hotărâţi, cu care poţi să mergi până la capătul lumii, dar în spatele acestei îndrăzneli se ascund de fapt iresponsabilitatea, incapacita­tea de a chibzui.

Şi fetele, alegându-şi soţul, nu trebuie să confunde machismul cu bărbăţia adevărată şi aventurismul cu hotărârea. Orice feme­ie aşteaptă grijă şi ocrotire din partea bărbatului iubit. Şi acestor calităţi trebuie să li se dea atenţie atunci când e ales viitorul soţ.

(Pr. Pavel Gumerov, El şi ea: în căutarea armoniei conjugale, Editura Sophia, București, 2014, p. 92)

De la același autor

Ultimele din categorie