Ce lecție am învățat odată cu această criză?

Întreabă preotul

Ce lecție am învățat odată cu această criză?

    • Ce lecție am învățat odată cu această criză?
      Foto: pr. Silviu Cluci

      Foto: pr. Silviu Cluci

Ela
întreabă:

Ce lecție am învățat odată cu această criză?

pr Constantin Necula a răspuns:
3 Aprilie 2020

Se spune că trebuie să tragem mai mult clopotele acum, ca să ne putem mângâia. Poate învățăm, odată cu asta, să ne și respectăm mai mult! Să știți că una dintre marile lecții pe care le-am primit acum, în perioada aceasta, este să respectăm mai mult Liturghia și să ne bucurăm mai mult de ea. Să învățăm cum se poate construi într-un fel sau altul, credința în Liturghie mai atent. Când o aveam la îndemână ni se părea că-i prea la îndemână. Acum, când n-o avem, văd că deja strigăm după ea și nu e rău!

Și încă ceva: că trebuie să ne supunem hotărârii pe care, de obicei, o avem transmisă către preoți și către conducătorii comunităților creștine de către cei care au autoritatea să o facă. Nu ar trebui să ne temem pentru aceasta pentru că, până la urmă, tot ceea ce înseamnă viața liturgică a bisericii se va desfășura ca atare.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: