Ce sunt zilele în care este harți? Ce alimente se pot consuma atunci?

Întreabă preotul

Ce sunt zilele în care este harți? Ce alimente se pot consuma atunci?

    • Ce sunt zilele în care este harți? Ce alimente se pot consuma atunci?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Cristina
întreabă:

Hristos a Înviat! Ce înseamnă harți pentru mireni în Săptămana luminată? Se poate mânca și carne în zilele de harți sau doar pește, ouă, lactate? Mulțumesc! Doamne ajută!

pr Andrei Atudori a răspuns:
12 Aprilie 2018

Adevărat a Înviat!

În zilele ce sunt trecute în calendare cu specificația „Harți” din orice perioadă a anului, nu doar din Săptămâna Luminată, este dezlegare la toate alimentele (carne, lapte, brânză, ouă, pește etc.).

Sigur, asta nu înseamnă că nu trebuie să avem cumpătare și bună-măsură și să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate. Zilele de harţi sunt rânduite  pentru a marca bucuria unor sărbători sau ca să-i întărească pe credincioşii care se pregătesc pentru a intra într-un post.

pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: