Ceai pentru diabetici
Diabetul reprezintă o tulburare metabolică, în care pancreasul nu mai produce suficientă insulină, nu mai produce deloc, sau celulele organismului nu mai răspund corespunzător la insulina secretată.
Insulina este o substanță necesară organismului pentru a introduce glucoza în celulele organismului, glucoza reprezentând principala sursă energetică a corpului uman. În momentul în care secreția de insulină sau nivelul acesteia este necorespunzător, apare diabetul, afecțiune care "taie" resursele energetice ale organismului și, în timp, poate provoca complicații grave, uneori fatale.
Pe lângă tratamentul medicamentos, valorile glicemiei pot fi ținute sub control și cu ajutorul unor plante.
Se face un amestec din părți egale de frunze de afin, urzică, frunze de dud alb, frunze de nuc, teci de fasole, frunze și teci de păpădie, boabe de ienupăr și trei-frați-pătrați, iar pentru prepararea ceaiului se folosește o linguriță de amestec la o cană cu apă fierbinte.
Persoanele care au valoarea glicemiei de 150 vor consuma o cană de ceai pe zi, dimineața, cele care au valori cuprinse între 150 și 250, vor consuma 2 căni pe zi, una dimineața și una seara, iar cele care au valoarea glicemică de peste 250, vor consuma 3-4 căni pe zi.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro