Ceaiuri pentru detoxifierea organismului

Stil de viaţă

Ceaiuri pentru detoxifierea organismului

    • Ceaiuri pentru detoxifierea organismului
      Ceaiuri pentru detoxifierea organismului

      Ceaiuri pentru detoxifierea organismului

Ceaiurile sunt folosite de mii de ani pentru tratarea și prevenirea bolilor, pe lângă faptul că reprezintă o alternativă sănătoasă de gustare între mese, fără conținut caloric.

Consumate simple, fără nici un fel de adaosuri, ceaiurile pot tăia pofta de mâncare, ajutând astfel la pierderea în greutate, în special după sezonul sărbătorilor de iarnă, care tocmai a trecut.

Ceaiul verde este unul dintre cele mai eficiente ceaiuri pentru detoxifierea organismului, care, totodată, reduce colesterolul, arde grăsimile, scade riscul de Alzheimer, datorită polifenolilor care se găsesc în compoziția sa, scade riscul de boli cardiovasculare, de boală coronariană și chiar unele tipuri de cancer, este energizant, are efect laxativ și diuretic. Sunt recomandate a se consuma câte 3-4 căni pe zi, fiind indicat ceaiul sub formă de frunze verzi sau uscate, obținut prin opărire, în detrimentul pliculețelor, care își pierde mai repede din proprietăți.

Deoarece conține cofeină, este indicat a nu se consuma seara, sau de către femeile însărcinate sau cele care alăptează.

Alături de ceaiul verde, un foarte bun tonic și detoxifiant este și ceaiul de lămâie, care este bogat în vitamina C și antioxidanți. Băut înainte de masă, accelerează metabolismul, favorizând eliminarea toxinelor din organism, potolind, totodată, pofta de mâncare.

Pentru preparare aveți nevoie de o lămâie și un litru de apă. Lămâia se apală bine, se taie bucăți sau felii și se pune la fiert. Când daă în clocot, se ia de pe foc și se lasă la infuzat 5-10 minute, după care se strecoară și se poate consuma, de preferat fără adaos de îndulcitori, nici măcar miere de albine, la fiecare masă.

Pentru o detoxifiere mai puternică, puteți recurge la următorul amestec de plante: trifoi roșu (o parte) - purifică sângele, mentă (4 părți) - îmbunătățește digestia, ceai verde (o parte) - antioxidant și păpădie (o parte) - detoxifică ficatul și are efect diuretic.

Puteți urma o cură cu unul dintre aceste ceaiuri timp de 2 săptămâni - o lună.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: