„Cel mai bun profesor este cel care nu contează, dar te face pe tine să contezi” – Pr. Constantin Necula

Sunt o grămadă de buni profesori. Cel mai bun profesor este cel care te însoțește în fiecare cuvânt pe care-l rostești, care este acolo ca o prezență și pe rând, cel mai bun profesor sunt toți profesorii care în mod real te făceau să te simți uman, să te simți bine Cel mai bun profesor este cel care nu contează, dar te face pe tine să contezi.

„Care este cel mai bun profesor?”

Eu cred că încă cel mai bun profesor nu s-a născut. Cel mai bun profesor este cel care o să ne treacă din lumea aceasta în lumea cealaltă, alături de Hristos. Cel mai bun profesor e moartea, să știți. Ea ne învață, din nefericire, totul despre viață. Trebuie să ne apropiem de ea și să fim atenți la ce mesaje ne trimite. Da, da! Durerea aia de umăr, degetul ăla care e..., acestea sunt mesaje toate.

Dar cel mai bun profesor este cel care te însoțește în fiecare cuvânt pe care-l rostești, care este acolo ca o prezență și pe rând, cel mai bun profesor sunt toți profesorii care – eu mă laud tot timpul că am avut cel mai bun profesor de matematică, cel mai bun profesor de... și nu pentru că au dat olimpici; eu am fost chiar tâmpit la chimie și fizică, spre bucuria multora – în mod real te făceau să te simți uman, să te simți bine. Uneori te simțeai și prost, fugeai repede la toaletă, te simțeai prost rău de tot, dar erau oameni care dădeau tot. Cel mai bun profesor este cel care nu contează, dar te face pe tine să contezi.

Știți, cel mai bun profesor e Ioan Botezătorul: „Eu scad pentru ca el să crească!” Sunt o grămadă de buni profesori. Nu-i căutați pe cei foarte buni, începi cu ăia buni prima dată, da?

(Fragment din conferința „Familia, casa sufletului copilului. Educația în iubire”. Evenimentul a fost organizat de către Asociația „Prorelis”, în data de 12 mai 2016, şi l-a avut ca invitat pe Părintele Constantin Necula. Vă recomandăm să urmăriţi aici prima parte a conferinţei, iar partea a II-a – întrebări și răspunsuri – aici.)

De la același autor

Ultimele din categorie