(Video) Ne-am luat rămas-bun de la IPS Pimen. Veșnică pomenire!  

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost înmormântat vineri, pe 22 mai.

Slujba Sfintei Liturghii și slujba înmormântării au fost săvârșite la Suceava, la Catedrala Arhiepiscopală – Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou.

Au slujit IPS Părinte Teofan ‒ Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Locțiitor de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, IPS Părinte Teodosie ‒ Arhiepiscopul Tomisului, PS Părinte Damaschin Dorneanul ‒ Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

La sfârșitul slujbei înmormântării, sicriul cu trupul neînsuflețit al Înaltpreasfințitului Părinte Pimen a fost dus la Mănăstirea Sihăstria Putnei pentru a fi îngropat.

Iubitul ierarh a plecat dintre noi așa cum și-a dorit – cu trăistuța de fotografii, cu rugăciune multă și în sunet de bucium.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Clipuri

Video de Bogdan Bulgariu

Pe aceeași temă

Centrul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de la Hârja, în grija căruia se află 100 de vârstnici, are nevoie de sprijinul nostru! Deși au intrat în autoizolare dinaintea declarării stării de urgență, în ultima săptămână 3 dintre beneficiari și 7 dintre angajați au fost depistați pozitiv la testul pentru noul coronavirus, alți 15 aflându-se în izolare la domiciliu. La ora actuală, se află internați în Centru, alături de beneficiari, 35 dintre angajați.

Citește și