Ce rugăciune să fac pentru o naștere ușoară?

Întreabă preotul

Ce rugăciune să fac pentru o naștere ușoară?

    • Ce rugăciune să fac pentru o naștere ușoară?
      Foto: Andreea Trandafir

      Foto: Andreea Trandafir

Daniela
întreabă:

Vreau sa va rog sa-mi dati si mie o rugaciune pentru femeile insarcinate. Sunt in 7 luni si incep emotiile. Am mare incredere în Dumnezeu, Maicuta Lui, Sfantul Efrem cel Nou si Sfântul Nectarie, dar vreau sa mai fac o rugaciune in plus, strict pentru nastere usoara! Va multumesc!

pr Andrei Atudori a răspuns:
22 Iulie 2015

Daniela, în primul rând felicitări pentru sarcină și mă rog ca Bunul Dumnezeu să te ocrotească pe tine, pruncul tău și întrega ta familie. E foarte bine că te rogi Maicii Domnului, Sfântul Efrem cel Nou și Sfântului Necatarie. Dacă dorești și alte rugăciuni atunci îți recomand să te rogi sfântului/sfintei al cărui/ei numele îl va purta copilul. E de mare folos!

În plus, există și câteva rugăciuni pentru femeia însărcinată și pentru pruncul din pântece care pot fi citite. Nu le cunosc sursa exactă însă sunt frumoase și îți pot fi de folos. Îți readau aici textul lor, pentru a-ți fi mai ușor să le preiei:

Rugăciunea femeii însărcinate

O, Împărate Sfinte, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, izvorule al vieţii şi al nemuririi, îţi mulţumesc că în căsătoria mea m-ai facut vas ales al binecuvântării şi al darului Tău. Căci Tu Stăpâne ai zis: „Creşteţi şi vă înmulţiţi, umpleţi pământul şi-l stăpâniţi!”

Îţi mulţumesc şi mă rog: Binecuvântează acest rod al trupului meu, care mi-a fost dat de către Tine; ocroteşte-l şi dă-i viaţă întru Duhul Tău cel Sfânt; dă-i creştere întru sănătate şi trup curat cu mădulare bine întemeiate. Sfinţeşte trupul lui, mintea, inima şi toate simţurile şi dăruieşte acestui prunc care se naşte suflet înţelept şi întemeiază întru el frica Ta.

Înger credincios, păzitor sufletului şi trupului îi dăruieşte. Păzeşte-l, ţine-l, întăreşte-l şi-l adăposteşte pe el în pântecele meu până în ceasul naşterii lui şi nu-l tăinui pe el în pântecele maicii sale, pentru că mâinile Tale l-au alcătuit dându-i viaţa şi sănătate.

O, Doamne Iisuse Hristoase întru Atotputernicile şi părinteştile tale mâini încredinţez copilul meu. Aşează-l pe el sub mâna harului Tău şi prin Sfântul Duh sfinţeşte-l şi-l înnoieşte întru viaţa veşnică ca să fie mădular al Cereştii Tale Împărăţii. Amin.

O întru tot Milostive Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, caută şi mă păzeşte pe mine roaba Ta, de frică şi de duhurile cele rele care caută să strice lucrul mâinilor Tale, iar când va veni ceasul şi timpul meu, izbaveşte-mă de dureri. Luminează-mi neputinţele cele din timpul ieşirii şi dă-mi întărire şi putere la naştere. Fă-o grabnică prin Atotputernicul Tău ajutor, că slava lucrului Tău este aceasta şi tăria Atotputerniciei Tale, lucrul Harului Tău şi a inimii tale milostive. Amin!

 

Rugăciuni pentru pruncul ce se află în pântecele mamei

Prima rugăciune

O, Multmilostive Doamne, Ziditorul şi Creatorul cerului şi al pamântului şi al tuturor făpturilor, Cel ce ai revărsat binecuvântarea Ta asupra soţilor creştini: iată moştenirea Domnului, copiii care sunt darul Lui; Mulţumesc Ţie, Doamne, că m-ai făcut să mă împărtăşesc de această binecuvântare şi de darul Tău şi Te rog, binecuvânteaza rodul pântecelui meu, sfinţeşte-l cu Duhul Tău Cel Sfânt, ca să intre în rândul copiilor Tăi iubiţi şi învredniceşte-l să se împărtaşească cu Sfintele Taine ale Bisericii iubitului Tău Fiu şi Dumnezeului meu, Iisus Hristos, ca prin ele să se sfinţească şi sa se cureţe de păcatul strămoşesc.

Doamne Dumnezeul meu, eu şi rodul pântecelui meu suntem copiii mâniei, dar Tu, Părinte, milostiveşte-Te de noi şi stropeşte cu isop pruncul acesta, ca să se cureţe şi mai alb decât zapada să se facă. Înăreşte-l şi păzeşte-l în pântecele meu până în ceasul când va trebui să se nască. El nu a fost ascuns de ochii Tăi când a fost zămislit. Tu i-ai dat viaţă şi suflare. Păzeşte-mă de frică şi de duhurile rele care vor să nimicească lucrul mâinilor Tale. Dăruieşte-i înţelepciune şi ca trupul lui să crească sănătos, curat şi întreg şi la ceasul cuvenit să-l nasc cu bine. Dă-mi tărie şi putere pentru a naşte, grăbeşte în ajutorul lui şi uşurează durerile mele, pentru că acesta este făptura Ta, zidirea puterii Tale minunate, lucrarea milei şi milostivirii Tale.

Adu-ţi aminte de cuvintele Tale; Tu m-ai scos din pântecele mamei mele, Ţie îţi aparţin de la naştere, Tu m-ai alinat la sânul mamei. Tu eşti Dumnezeul Care ştii şi vezi nevoile oamenilor. Tu ai spus: femeia la naştere va suferi pentru că a venit ceasul ei. Doamne, pentru această milă a Ta şi pentru inima Ta multmilostivă mă rog Ţie, binevoieşte să alini durerea mea pe care Tu mai dinainte ai cunoscut-o şi adu-l în lume pe pruncul Tău acesta viu şi sănătos. Ţie Ţi-l încredinţez, în mâinile Tale îl încredinţez, Doamne Iisuse Hristoase, ca să binecuvântezi rodul pântecelui meu aşa cum altădată binecuvântai copiii care erau aduşi la Tine, spunând: ,,Lăsaţi copiii să vină la Mine, căci a unora ca aceştia este Împărăţia Cerurilor.” Mântuitorule, aşa aduc şi eu înaintea Ta pruncul acesta, întinde asupra lui mâna Ta. Binecuvântează-l cu Duhul Sfânt şi sfinţeşte-l când va veni în această lume, binecuvântat şi botezat, fă-l om nou şi curăţeşte-l cu Sângele Tău, ca să fie curat şi mădular al Trupului Tău şi al Sfintei Tale Biserici, ca din buzele lui să se audă laudă înălţată Ţie şi să fie moştenitorul vieţii veşnice prin Sfintele Tale patimi şi în numele Tău cel sfânt, Iisus Hristos. Amin.

Doamne şi Mântuitorul meu, da-mi putere ca să nasc cu bine acest prunc pe care îl iubesc ca să-l cresc în învăţătura creştină şi să-l dedic slujirii Tale şi a Sfintei Tale Biserici. Amin.

A doua rugăciune

Doamne, cel care ai zis oamenilor: „Creșteti și vă înmulțiți și stăpâniți pământul” binecuvântând nașterea de prunci, arată mila ta și acestui copil ce se află încă în pântecele mamei sale, și ajută-l să se nască la vremea de Tine rânduită. Dă-i lui, Doamne, creștere firească, sănătate și putere.

Părinte Ceresc, Care porți de grijă păsărilor cerului și înfrumusețezi crinii țarinii, poartă de grijă și acestui copil care n-a văzut încă lumina soarelui. Nu ne părăsi pe noi robii Tăi și ocrotește cu harul Tău pe pruncul acesta al nostru și binecuvântează nașterea lui după mulțimea milostivirii Tale.

Iar mai apoi, luminându-l cu Sfântul Botez, să îl faci pe el un mădular ales al Sfintei Tale Biserici, ca să Te laude şi să te binecuvânteze în toată viaţa lui şi în vecii vecilor. Amin.

Doamne și Mântuitorul meu, dă-mi putere să nasc cu bine acest prunc pe care îl iubesc ca să-l cresc în învățătura creștină și să-l dedic slujirii Tale și a Sfintei Tale Biserici. Amin.

 

Naștere ușoară și Domnul fie cu tine!

pr. Andrei

Elena B a răspuns:
19 Februarie 2017

Sarut mina parinte.. sunt deja in 40 de saptamini si astept cu nerabdare ziua cind cine va veni pe lume odorasul meu, multumesc din suflet pentru rugaciunile Dumneavoastra .

Adella a răspuns:
4 Ianuarie 2016

foarte frumos multumim pt rugaciuni Domnul sa fie cu voi cu toti... noi il asteptam pe Ioan sa vina pe lume sunt in luna a 9 plus cateva zile si imi sunt de mare folos rugaciunile Doamne ajuta tuturor!

Oana a răspuns:
29 Ianuarie 2016

Multumim din tot sufletul pentru frumoasele sfaturi si rugaciuni. Si eu sunt insarcinata in luna a cincea si am amri emotii. Primul baietel s.a nascut din motive strict medicale prin cezariana iar acu, dupa aprox. 5 ani imi doresc atat de mult ca Bunul Dumnezeu si rugaciunile Preasfintei Nascatoarea de Dumnezeu sa ma invredniceasca sa ma pot bucura de beneficiile unei nasteri naturale atat pentru prunc cat si pentru mine. Inca nu stiu ce va fi. Medicii de aici din Botosani, de unde sunt eu, nu recomanda nasterea naturala dupa cezariana, insa nadejdea mea la Maica Domnului va ramane neclintita. Pe langa rugaciunile pe care sfintia voastra ni le.ati transmis ar fi bine sa mai fac si altceva? Doamne ajuta si sarut-mana pentru alinarea sufleteasca pe care o transmiteti femeilor insarcinate!

Lavinia a răspuns:
17 Noiembrie 2016

Buna Oana! Cumsunteti tu si copilasii? Ai reusit sa nasti natural? Doamne ajuta!

Mihaelap a răspuns:
10 Aprilie 2016

Vă multumesc din suflet pentru aceste rugăciuni minunate,in data de 15 aprilie am sa nasc si fiind prima nastere mie foarte frica,dar cu ajutorul bunului dumnezeu si cu aceste rugăciuni minunate imi gasesc alinarea si linistea.
Domnul sa va binecuvanteze părinte.

pr Andrei Atudori a răspuns:
13 Mai 2016

Mihaela, e normal să îți fie frică dar să nu uiți nicicând că Dumnezeu este cu tine. Dă-i slavă pentru darul acesta minunat! 

Fii binecuvântată tu și binecuvântat să fie și copilul tău!

pr. Andrei

virginica a răspuns:
13 Mai 2016

Sărut mana părinte am o sarcina cu probleme si as dori o rugăciune sa ma ajute sa duc sarcina pana la capăt si sa nasc usor.Multumesc

pr Andrei Atudori a răspuns:
13 Mai 2016

Virginica, cred că cele de mai sus îți vor fi de folos. Cheam-o mereu în rugăciune pe Maica Domnului. Ea te va ocroti!

Dumnezeu fie cu tine și cu pruncul pe care îl porți!

pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: