Conferinţa "Ai copil? Învaţă să fii părinte"
Programul conferinţei propune o abordare integrată a problemelor în relaţia părinte-copil.
De aceea, fiecare temă va trata cu prioritate una dintre cele trei dimensiuni IQ (inteligenţă mintală), EQ (inteligenţă relaţională) şi SQ (inteligenţa spirituală), integrându-le însă pe toate. Numai această abordare integrată a relaţiei părinte-copil oferă soluţii viabile în realitatea secolului XXI.
Unul dintre invitaţii conferenţiari este psihologul Cristina Neguţ (foto), senior trainer şi consultant cu experienţă. A construit şi condus traininguri pentru peste 1.450 de participanţi din diverse arii profesionale: educatori, învăţători, profesori, elevi şi studenţi, jurnalişti, medici şi asistente medicale, manageri de proiecte, voluntari, poliţişti şi controlori de trafic aerian. Formarea în metoda ESPERE i-a desăvârşit parcursul celor 23 de ani profesionali. A creat şi coordonează în Habitat Management Team de 3 ani, Programul PIA - Şcoală şi ateliere ale comunicării în beneficiul copiilor, program în care se descoperă şi se deprind cunoştinţe şi abilităţi de relaţionare pentru părinţi şi dascăli, din şcoli şi grădiniţe private şi de stat din România. Rămâne o pasionată de natură şi… de natura umană.
Participând la conferinţa "Ai copil? Învaţă să fii părinte" din 2 aprilie 2011, ascultând-o pe Cristina Neguţ, la final vei:
- deprinde utilizarea Lingurei cuvântului şi Eşarfei relaţionale, în relaţionarea cu copilul tău;
- exersa două reguli de igienă relaţională (diferenţa între comportament - persoană şi diferenţa între sentiment - relaţie).
Gânduri despre educaţie la Sfinţii Părinţi
"Vrei să fie copilul tău ascultător? De la început creşte-l în învăţătura şi certarea Domnului. Să nu socoteşti că este de prisos ca el să audă necontenit dumnezeieştile Scripturi. Căci în ele va auzi mai întâi acest lucru: "Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta". Aşa încât pentru tine faci asta.
Nu spune: "Lucrul acesta este al monahilor. Doar nu-l voi face monah". Nu trebuie ca el să se facă monah. De ce te temi, când el trebuie să fie plin de mult câştig? Fă-l creştin! Căci mai cu seamă celor din lume le este necesar să cunoască învăţăturile, mai cu seamă copiilor. Fiindcă multă lipsă de minte au ei la acea vârstă. Şi la lipsa de minte se mai adaugă şi vătămările cuvintelor din afară, când ei învaţă acolo să fie ucenici ai eroilor admiraţi de ei, care sunt robi ai patimilor şi le e frică de moarte." (Sf. Ioan Gură de Aur, Omilii şi cuvântări despre educaţia copiilor)
Rugăciunea este vremea bucuriei
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro