Biblia şi Coranul

Am o întrebare, de ce căsătoria cu un musulman este păcat??? Cum a venit Iisus cu Biblia, nu a putut peste alţi 500 de ani să vină şi Mohamed cu Coranul??? ca o completare a Bibliei? Multumesc anticipat pentru răspuns părinte. Magda

26 Octombrie 2012

Căsătoria este unire a doi oameni, bărbat şi femeie, într-un singur trup, născător de viaţă şi cinstitor de Dumnezeu. Ori, orice căsătorie mixtă este o sfâşiere interioară, dacă vrei să fii miridă din Trupul lui Hristos - Biserică. Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, venit prin Duhul Sfânt, iar Mântuitorul Iisus Hristos este Fiul unic al lui Dumnezeu pogorât din cer pentru a restaura lumea.
Religia mahomedană nu recunoaşte Sfânta Treime: Tatăl Fiul şi Duhul Sfânt, nu crede în înviere, în dumnezeirea lui Hristos, în Sfintele Taine.
Aşadar căsătoria cu un musulman nu este păcat, ci o sfâşiere interioară a fiinţei creştine şi o piedică în calea practicării integrale a Cuvântului lui Dumnezeu.
Iar dacă cineva crede că Coranul este o completare a Bibliei, trebuie să îl citească, să vadă ce completează acesta. Atâta pot să spun din respect pentru credinţa altora.
Însă singurul Adevăr este Hristos, Calea, Adevărul şi Viaţa, Cel care a venit în lume pentru a muri şi a învia împreună cu întreaga umanitate pentru veşnicie. Creştinismul e istorie înveşnicită prin Cruce şi Înviere. Toate celelalte credinţe sunt anamneză reziduală şi parţială a revelaţiei primordiale, comparatisme analogice ale creaţiei, idealisme eshatologice, antropomorfisme ciclice sau copii nereuşite şi reducţioniste ale Evangheliei.
Pr. I. Istrati

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: Biblia, coranul

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons