Canon de pocăinţă

14 Noiembrie 2012 Pr. Ioan Valentin Istrati canon

Întrebarea mea este dacă duhovnicul poate da vreun canon prin care cere unui femei să nu-şi întâlnească iubitul o perioadă. Vă pun întrebarea deoarece prietena mea a fost într-un pelerinaj la mănăstirile din Moldova, iar apoi a refuzat să ne mai întâlnim, fără a justifica. Mulţumesc!

14 Noiembrie 2012

Canonul este un tratament spiritual care constă din virtuţi şi nevoinţe duhovniceşti pentru evitarea repetării păcatelor săvârşite şi pentru creştere spirituală în viaţă.
Aşadar, duhovnicul nu poate da canon ca să nu vă mai întâlniţi, dar poate da canon să nu mai faceţi un păcat greu, de moarte, pe care puteţi să-l faceţi, spre exemplu desfânarea.
Sejurul pe la mănăstiri cred eu, i-a deschis mintea fetei că se află în păcat, sau de oarece probleme din aceată relaţie de prietenie, şi poate are nevoie de linişte o vreme, sau a hotărât prin libertatea ei absolută, că nu mai vrea această relaţie.
Duhovnicul deschide doar mintea liberă a omului să plece de la păcat şi să facă binele, nu întemniţează pe om, ci-l ajută să evadeze.
Pr. Ioan Istrati
Poate este timpul să schimbaţi ceva în atitudine, dacă nu pur şi simplu nu mai merge, şi asta e. Libertatea omului primează, mai ales în relaţii neconfirmate haric prin Cununie.

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: Canon

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons