Căsătoria civilă şi Taina Cununiei

Întreabă preotul

Căsătoria civilă şi Taina Cununiei

doinita
întreabă:

Oare nu există nici o diferenţă în faţa Domnului, dintre o relaţie de concubinaj şi o căsătorie la starea civila de aproape 30 ani şi cu copiii? În RO la f. multe biserici de cartier oameni se spovedesc, dar părintele nu întreabă dacă sunt cununaţi, e atent la ce spovedesc, şi li se dă împărtăşanie. Eu am ''norocul'' să fiu mereu întrebată dacă sunt cununată, şi aşa rămân fără împărtaşanie. Până când, Doamne, mi-e dor de Tine ?

1 Mai 2012
Lui Dumnezeu îi este mai dor de dumneavoastră de infinit de mai multe ori. Trebuie să vă cununaţi în faţa lui Dumnezeu, să pecetluiţi relaţia cu binecuvântare, să primiţi pogorârea Duhului Sfânt peste familia voastră, să deveniţi una prin rugăciune şi invocare. Toate acestea nu pot fi dobândite decât prin Taina Cununiei. Cununia civilă nu are niciun efect spiritual, ea de fapt nu există, acum 100 de ani nici nu exista, e doar o validare legală din partea statului a unei stări de fapt, nu conţine nimic, nici binecuvântare, nici invocare, nici har. Între concubinaj şi căsătorie civilă nu e mare deosebire. Doar că ultima repectă legea ţării şi e necesară, iar prima e desfrânare fără lege. Dacă vă este dor de Dumnezeu şi de Sfântul lui Trup, trebuie să intraţi în Trupul lui Hristos care este Biserica prin Taina Cununiei, ca familie. Nu există niciun bărbat pe lumea asta - cred - căruia să îi spui dorul tău şi la nesfârşit, măcar ca o formalitate pentru el, să nu vă îndeplinească dorinţa. Vă recomand să vedeţi ce au făcut femeile din filmul La source des fammes. Veniţi la Biserică, faceţi cununia, nu există nicio raţiune pentru care să nu o faceţi. Veniţi la mine la Biserică şi nu vă iau niciun ban, dacă e vorba de raţiuni financiare. Pentru numele lui Dumnezeu, mântuiţi-vă, vremea e foarte scurtă. Dacă e musulman, atunci vorbiţi cu el să vină la religia iubirii lui Hristos. Pr. I. Istrati

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: