Caut un duhovnic și un sfătuitor

Întreabă preotul

Caut un duhovnic și un sfătuitor

    • Caut un duhovnic și un sfătuitor
      Foto: Ștefan Cojocariu

      Foto: Ștefan Cojocariu

Elena
întreabă:

Sunt nelinistita sufleteste si as dori sa ma indrumati catre un preot sau calugar care sa imi fie duhovnic, care sa ma indrepte pe calea cea buna si care cu ajutorul lui Dumnezeu sa imi linisteasca sufletul si mintea si sa ma intelepteasca. Lucrez si locuiesc in Germania si am doar posibilitatea de a suna pe fix in Romania. Am citit pe internet foarte multe pareri despre preoti si calugari care se spune ca ajuta oamenii prin sfaturile lor insa am inteles ca darul lor este fie de la Dumnezeu primit fie de la cel rau, tocmai de aceasta nu stiu spre care persoana sa ma indrept. Am 26 de ani si pana acum am privit totul superficial si nu am inteles cat de importanta este simtirea lui Dumnezeu, dar acum ca incep sa vad acest lucru, am foarte mare nevoie de un indrumator. Sunt foarte nelinistita, am probleme in familie, nu am reusit sa ma casatoresc si vreau sa imi linistesc sufletul. Va multumesc din suflet pentru raspunsul dvs., anticipat! Va doresc multa sanatate si liniste sufleteasca!

pr Andrei Atudori a răspuns:
8 Mai 2014

Hristos a Înviat!

Îmi pare rău, dar sunteți în eroare. Cum să fie darul preoților și al călugărilor „primit de la cel rău”?! Harul preoției este de la Dumnezeu! Atât! Vă recomand să vă analizați cu atenție sursele de informare, pentru că unele vă pot face rău, intelectual și moral, mai mult decât să vă ajute.

Una peste alta, înțeleg că ați dori un duhovnic, dar acest lucru NU este posibil prin telefon. Sunteți în plin proces de creștere în cele ale credinței și ați sesizat foarte bine că aveți nevoie de cineva care să vă povățuiască. Chiar aveți nevoie! Cu toții avem! Vă recomand ca, în funcție de zona în care locuiți în Germania, să căutați o biserică ortdoxă română și să luați legătura cu preotul de acolo. Oricât de departe și de „peste mână” ar fi, efortul merită cu prisosință. Aveți nevoie de un duhovnic cu care să vă întâlniți față către față. Dumnezeu v-a chemat. Nu dați cu piciorul chemării Lui!

Dumnezeu să vă călăuzescă pașii pe drumul pe care l-ați început!

Pr. Andrei

laura a răspuns:
18 Octombrie 2015

Locuiesc in Militari.Doresc un duhovnic cu care sa pot colabora de cate ori este cazul.Am avut de multe ori nevoia sa vorbesc cu un preot si dupa amiaza biserica este inchisa si dimineata aglomerat.Am o depresie in urma divortului si nu ma pot ocupa de copii cu tot sufletul pt ca sufar inconinuu si nu mi gasesc linistea.Multumesc anticipat pentru orice sfat

pr Andrei Atudori a răspuns:
18 Decembrie 2015

Doamne ajută!

Aveți mare nevoie de un duhovnic și de spovedanie! Dacă programul bisericii de care vorbiți nu se pliază pe nevoile dumneavoastră, sunt convins că puteți găsi o altă biserică, la o distanță acceptabilă, unde să puteți merge. Nu uitați de participarea la Sfânta Liturghie! Nu vă pierdeți nădejdea în Dumnezeu și căutați bucuria în lucrurile care contează cu adevărat în viață: credința și copiii! Dumnezeu vă ajute să depășiți această perioadă dificilă!

Cu doriri de bine,

pr. Andrei

Manuela a răspuns:
1 Februarie 2016

Bună seara!
Caut un duhovnic in București sau in apropiere. Sufletul meu are nevoie de un duhovnic care sa cunoască gravitatea fiecărui păcat si sa nu îl treaca asa ușor cu vederea. Vreau să mă spovedesc mai des si sa am o legătură cu cineva care mă poate ajuta prin fermitate si înțelepciune. In speranța că voi primi un răspuns la ceea ce caut,va salut cu respect și iubire!

pr Andrei Atudori a răspuns:
4 Aprilie 2016

Doamne ajută!

Bucureștiul este un oraș foarte mare, în care puteți găsi foarte mulți părinți care să vă fie duhovnici.

Rugați-vă lui Dumnezeu să vă îndrume pașii către duhovnicul de care aveți nevoie.

pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: