Citirea la Psaltire

Dacă o persoană vrea să facă rău alteia, şi apelează la psaltire, se poate întâmpla ceva rău? Să doreşti moartea cuiva, apelând la cărţi sfinte, mi se pare că nu e corect. Religia trebuie să ajute nu să facă rău. Aştept răspuns. Mulţumesc.

5 Octombrie 2012

Psaltirea este o carte inspirată de Duhul Sfânt şi scrisă de Proorocul David şi ide alţi cântăreţi. Ea nu poate face niciun rău în lumea asta, ci doar bine, poate întoarce pe oameni la Dumnezeu. Este o carte de pocăinţă şi de plângere, iar blestemele care sunt acolo se referă la vrăjmaşii cei nevăzuţi, adică la diavoli, nu la oameni de niciun fel.
Aşa că omul care citeşte Psaltirea cu scopul de a face rău, se amăgeşte şi slujeşte celui viclean în inimă deşi face în exterior un lucru bun. Mai mult, Psaltirea nu îi va ajuta la rău. Este la fel cum vrăjitoarele lucrează cu satana pentru pierderea sufletelor, dar au icoane, cruci în casă, pentru a înşela că fac magie albă, ceea ce nu există. Nu crucile şi icoanele fac vreo vrajă, ci ele sunt batjocorite acolo spre osânda veşnică a vrăjitoarelor. Diavolul lucrează prin ele cele rele.
Aşa că nu vă tulburaţi, cine citeşte Psaltirea cu scop de a face rău, îşi face rău doar sieşi.
Mai mult, citiţi cu luare aminte Psaltirea şi veţi vedea că acolo este sufletul plin de lacrimi, îngenuncheat în faţa lui Dumnezeu, cerând îndurare.
Pr. Ioan Istrati
P.S. Dacă te spovedeşti, te împărtăşeşti, posteşti, te rogi, nu ai păcate de moarte, niciun vrăjitor de pe lume nu te poate atinge. Dacă nu, sistemul tău imunitar duhovnicesc e slab, aşa că viruşii îşi fac loc şi atacă.

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: citirea la Psaltire

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons