Despre bătrânele care fac observaţii în Biserică

Întreabă preotul

Despre bătrânele care fac observaţii în Biserică

Saturatul
întreabă:

Bună seara! Localitatea noastră are o biserică ortodoxă unde în fiecare duminică se fac slujbe. Din păcate puţini tineri vin să se roage duminica, pricina e că aceşti tineri sunt intimidaţi de bătrânele femei, care fac permanent observaţii (ba de ce stai cu mâinile aşa? Aici e locul meu du-te în altă parte? de ce te îmbraci aşa? Şi aproape toată slujba te vorbesc de rău şi te discută fără ruşine. Unii spun că le-a stăpânit necuratul, să fie dreptate părinte sau nu?

29 Ianuarie 2012
Această problemă este întâlnită în multe parohii, unde unele credincioase nelipsite de la Biserică fac aşa zisă ordine, critică, se ceartă, vociferează şi fac observaţii tuturor. Situaţia poate fi remediată astfel: Spuneţi părintelui paroh această situaţie şi el va vorbi cu aceste bătrâne pentru a le interzice să facă orice observaţie care poate alunga tinerii din Biserică. Prin predică, sfat duhovnicesc şi spovedanie, el va reuşi să potolească zelul criticist al acestor credincioase. Pr. Ioan Istrati

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: