Icoana Maicii Domnului care alăptează

Întreabă preotul

Icoana Maicii Domnului care alăptează

    • Icoana Maicii Domnului care alăptează
      Foto: Pr. Silviu Cluci

      Foto: Pr. Silviu Cluci

Laura
întreabă:

Buna seara, am citit pe site articolul cu "Icoana Maicii Domnului care alaptează" si sincera sa fiu nu am mai intalnit în cult această reprezentare. Adica, mamele cand alapteaza se ascund de privirile celor din jur. Este un lucru corect si religios sa se realizeze aceasta imagine a Maicii Domnului cu Pruncul Sfant? Multumesc!

pr Andrei Atudori a răspuns:
13 Ianuarie 2014

Doamne ajută!

„Icoana Maicii Domnului care alăptează” este o icoană care ține mai mult de tradiția slavo-rusă și este mai rar întâlnită în țara noastră. Dacă ați citit cu atenție articolul, ați putut afla și istoricul ei. O icoană cinstită de Sfântul Sava cel Sfințit nu poate fi ignorată! Este adevărat că pentru unii dintre noi, ca și creștini ortodocși români, această icoană poate părea „îndrăzneață”, însă dacă ne gândim la istoricul ei și la specificul ortodoxiei slavo-ruse, atunci această reprezentare a Maicii Domnului cu Pruncul capătă alte înțelesuri. Atâta vreme cât este o icoană cinstită în Biserica Ortodoxă Rusă, iar în Biserica noastră nu există o decizie într-un sens sau altul cu privire la ea, atunci „Icoana Maicii Domnului care alăptează” este o icoană canonică.

În altă ordine de idei, există mame cu prunci mici care au în case această icoană a Maicii Domnului și care o găsesc de mare folos și dătătoare de nădejde în ceea ce privește creșterea pruncilor. Până la urmă, dincolo de felul în care Maica Domnului este reprezentată într-o icoană sau alta, contează, în final, modul în care ne raportăm la ea.

Maica Domnului să vă ocrotească!

Pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: