Impartasanie

Întreabă preotul

Impartasanie

Nicoleta
întreabă:

Doamne ajuta ! revin din nou cu cateva intrebari. Daca am facut o spovedanie generala, am primit dezlegare si am fost impartasita, dar in dimineata din inainte de impartasanie m-am spalat pe dinti, fiind atenta sa nu inghit apa, este pacat ca m-am impartasit? Si daca da ce trebuie sa fac? Trebuie sa repet si spovedania generala? Iar daca m-am spovedit mai des de 40 zile si am primit si sfanta impartasanie , este un lucru gresit ? Va intreb ca am auzit pareri cum ca trebuie sa treaca cel putin 40 zile sa te impartasesti din nou. Va multumesc mult !

pr Andrei Atudori a răspuns:
4 Martie 2015

Doamne ajută, Dragă Nicoleta, am să îți răspund succint la fiecare întrebare: 1. Nu este păcat dacă te-ai spălat pe dinți, având grijă să nu înghiți apă, înainte de a primi Sfânta Împărtășanie. 2. Având în vedere răspunsul la prima întrebare și răspunsul la cea legată de repetarea spovedaniei generale este tot nu. 3. Nu este greșit faptul că te-ai spovedit și ai primit Sfânta Împărtășanie, mai repede de 40 de zile. 4. Numai duhovnicul te poate îndruma cel mai bine cu privire la cât de des să te spovedești și să te împărtășești. Bucurii de la Domnul! Pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: