Nașterea copilului din părinți necununați

11 Septembrie 2014 pr. Andrei Atudori căsătorie
Foto: Oana Nechifor

Doamne ajuta! Va cer ajutorul!! Eu si prietenul meu traim in concubinaj de 9 ani. Din cauza liceului, facultatilor terminate si, desigur, din lipsa banilor, nu am facut nunta. Acum sunt insarcinata si noi in continuare suntem necununati. Timpul e scurt pana la nastere. Ce mai putem face, sa fim drepti in fata Domnului? Daca nu noi, macar copilul. Multumesc!

pr Andrei Atudori a răspuns:
11 Septembrie 2014

Doamne ajută!

Dragă Diana, îți spun cât se poate de direct: Cununați-vă cât mai repede! Pentru a primi Sfânta Taină a Cununiei nu aveți nevoie nici de mult timp, nici de mulți bani. Dacă vă doriți cu adevărat, cununia se poate face și până la venirea copilului pe lume (așa ar fi cel mai bine), ori cât de repede se poate după naștere. Cu cât veți amâna mai mult momentul acesta, cu atât vă va fi mai greu să vă cununați! Poate vă gândiți, așa cum ai menționat deja, că timpul este scurt până la nașterea copilului și că cel mai bine ar fi după aceasta. Vedeți ca nu cumva să vă „păcăliți”! Odată cu nașterea copilului apar alte și alte provocări. În primul an e prea mic, în al doilea abia începe să meargă, în al treilea începi să te înțelegi cu el... și tot așa. Oare mai rămâne timp pentru cununie?! Cine știe!

Una peste alta, depinde numai de voi să faceți ceea ce trebuie ca să „fiți drepți înaintea Domnului”. Aveți nevoie de curaj și încredere în Dumnezeu! Dacă doriți să vă cununați cât mai repede, sunt convins că El vă va ajuta! Cât despre copil, fie că vă cununați până la naștere, fie că vă cununați după naștere, el trebuie botezat.

Îți doresc o sarcină frumoasă și o naștere ușoară! Pruncul pe care îl vei naște să vă umple viețile de lumină, iar voi să îi umpleți inima de dragoste și credință! Bucurați-vă de această minune! Acestea sunt gândurile mele pentru tine și mă rog să îți fie de folos. Nădejdea la Domnul!

Domnul să vă lumineze!

pr. Andrei

Andreea Apostol a răspuns:
23 Ianuarie 2016

In aceas situatie sunt si eu si sotul meu,noi am facut doar cununia civila hotarand sa o amanam pe cea religioasa pentru ca eram in doliu eu dupa mama el dupa tatal sau dar acum sunt gravida in 5 luni si o sa facem cununia religioasa odata cu botezul copilului in iulie acest an!

AnaAdina a răspuns:
23 Ianuarie 2016

Cununia în fata Domnului nu îți ia mult timp din viață, dar îți dăruiește multă viață în schimb. Sunați părintele, stabiliți chiar și mâine sa mergeți la biserică și binecuvântarea Domnului va fi cu mult mai mare peste voi și copil. Masa,petrecerea se pot face și mai târziu, nu asta este important. Nu știi ce complicații pot apărea la naștere și după aceea cel viclean sa va aducă numai piedici și rămâneți nescrisi în Cartea vieții.Amanarea este bucuria celui viclean și întristarea lui Dumnezeu.

Serafim silva a răspuns:
19 Februarie 2019

Adevarat este. Cine pricepe asta este cel mai castigat.

Alexa a răspuns:
23 Ianuarie 2016

Pt. Diana: va rog sa spuneti din ce oras sunteti, in cazul in care nu aveti nasi poate se ofera cineva.

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons