Patima băuturii soţului

Întreabă preotul

Patima băuturii soţului

AL
întreabă:

Doamne ajută, Părinte! Sunt la a doua căsătorie (prima fără copii, cu un catolic ateu, din a doua, cu un fost musulman, convertit la creştinism acum 6 ani, cu 1 an inainte de a ne cunoaşte, tot ateu - convertindu-se pentru acte, am 2 fete). Am ajuns târziu la credinţă, după ce m-am căsătorit a doua oară. Daca al doilea soţ are patima băuturii, are legătura şi cu ceea ce fac/nu fac eu? Doamne ajută!

22 Februarie 2013
Bineînţeles. Tot ceea ce faceţi ca soţie marchează în mod evident viaţa soţului dumneavoastră. Şi aceasta pentru că sunteţi un singur trup. Dacă soţul are această patimă, o are din neputinţă şi trebuie ajutat, sfătuit, sprijinit. Rugăciunile dumneavoastră îl vor ajuta, chiar dacă le respinge iniţial. Viaţa curată se transmite prin har. Sfântul Pavel spune: Bărbatul credincios se sfinţeşte prin femeia credincioasă. Continuaţi o viaţă curată, cu rugăciune, post, iubire şi fidelitate. Există programe de dezalcoolizare, unele derulate de Biserică, aşa cum este la Iaşi, prin Fundaţia Solidaritate şi Speranţă. Prin aceste programe se poate extirpa treptat din suflet dependenţa de alcool şi dorinţa de a bea. Pentru că orice patimă este în primul rând în minte, şi apoi în trup. Spovedania, Împărtăşania, viaţa curată, sfinţirea casei, programul de rugăciune zilnic, participarea săptămânală la Sfânta Liturghie sunt pietre pentru reconstruirea unui edificiu sufletesc ruinat de păcate şi de patimi. Doamne ajută! Pr. Ioan Valentin Istrati

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: