Patima băuturii soţului

Doamne ajută, Părinte! Sunt la a doua căsătorie (prima fără copii, cu un catolic ateu, din a doua, cu un fost musulman, convertit la creştinism acum 6 ani, cu 1 an inainte de a ne cunoaşte, tot ateu - convertindu-se pentru acte, am 2 fete). Am ajuns târziu la credinţă, după ce m-am căsătorit a doua oară. Daca al doilea soţ are patima băuturii, are legătura şi cu ceea ce fac/nu fac eu? Doamne ajută!

22 Februarie 2013

Bineînţeles. Tot ceea ce faceţi ca soţie marchează în mod evident viaţa soţului dumneavoastră. Şi aceasta pentru că sunteţi un singur trup. Dacă soţul are această patimă, o are din neputinţă şi trebuie ajutat, sfătuit, sprijinit. Rugăciunile dumneavoastră îl vor ajuta, chiar dacă le respinge iniţial. Viaţa curată se transmite prin har. Sfântul Pavel spune: Bărbatul credincios se sfinţeşte prin femeia credincioasă.
Continuaţi o viaţă curată, cu rugăciune, post, iubire şi fidelitate. Există programe de dezalcoolizare, unele derulate de Biserică, aşa cum este la Iaşi, prin Fundaţia Solidaritate şi Speranţă. Prin aceste programe se poate extirpa treptat din suflet dependenţa de alcool şi dorinţa de a bea. Pentru că orice patimă este în primul rând în minte, şi apoi în trup.
Spovedania, Împărtăşania, viaţa curată, sfinţirea casei, programul de rugăciune zilnic, participarea săptămânală la Sfânta Liturghie sunt pietre pentru reconstruirea unui edificiu sufletesc ruinat de păcate şi de patimi.
Doamne ajută!
Pr. Ioan Valentin Istrati

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: alcoolism, beție, păcat, patimă

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons