Avem folos dacă ascultăm rugăciunile în format audio?

Avem folos dacă ascultăm rugăciunile într-un format audio, citite de un preot, faţă de cele citite de tine (personal îmi vine greu să mă rog după carte.... dar îmi e posibil după un preot). Şi dacă liturghia transmisă la radio de exemplu are acelaşi folos ca la aceea la care participi fizic (în cazul în care nu ajungi la biserică) Va mulţumesc!

5 Aprilie 2011

Dacă ascultaţi rugăciuni în format audio este foarte bine şi folositor, dacă veţi fi atent la conţinutul rugăciunii şi dacă mintea şi inima dumneavoastră se vor concentra asupra acestei rugăciuni.
Rugăciunea personală, în genunchi, în casa dumneavoastră, citită de pe o carte este de mai mare folos şi pentru osteneala şi efortul de a jertfi din timpul şi energia noastră lui Dumnezeu.
Sfânta Liturghie este slujba dumnezeiască prin care oamenii, participând la ea, se umplu de harul lui Dumnezeu şi primesc Trupul şi Sângele Domnului. Participarea fizică este esenţială pentru aceasta. De asemenea prezenţa noastră în Biserică, însoţită de atenţia minţii şi deschiderea inimii sunt necesare pentru a vorbi cu Dumnezeu.
Sfânta Litrughie transmisă la radio este de folos pentru cei ce nu pot veni, sunt bolnavi, bătrâni etc. Pentru ei este esenţială transmisia directă de la radio. la fel, în zilele de lucru, ascultarea Liturghiei când suntem la serviciu sau acasa este de mare folos sufletesc, însă nu poate şi nu trebuie să înlocuiască participarea noastră cu trupul, cu sufletul şi cu mintea la slujba dumnezeiască din Biserică.

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: rugăciune

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons