Avem folos dacă ascultăm rugăciunile în format audio?

Întreabă preotul

Avem folos dacă ascultăm rugăciunile în format audio?

Bogdan lucian
întreabă:

Avem folos dacă ascultăm rugăciunile într-un format audio, citite de un preot, faţă de cele citite de tine (personal îmi vine greu să mă rog după carte.... dar îmi e posibil după un preot). Şi dacă liturghia transmisă la radio de exemplu are acelaşi folos ca la aceea la care participi fizic (în cazul în care nu ajungi la biserică) Va mulţumesc!

5 Aprilie 2011
Dacă ascultaţi rugăciuni în format audio este foarte bine şi folositor, dacă veţi fi atent la conţinutul rugăciunii şi dacă mintea şi inima dumneavoastră se vor concentra asupra acestei rugăciuni. Rugăciunea personală, în genunchi, în casa dumneavoastră, citită de pe o carte este de mai mare folos şi pentru osteneala şi efortul de a jertfi din timpul şi energia noastră lui Dumnezeu. Sfânta Liturghie este slujba dumnezeiască prin care oamenii, participând la ea, se umplu de harul lui Dumnezeu şi primesc Trupul şi Sângele Domnului. Participarea fizică este esenţială pentru aceasta. De asemenea prezenţa noastră în Biserică, însoţită de atenţia minţii şi deschiderea inimii sunt necesare pentru a vorbi cu Dumnezeu. Sfânta Litrughie transmisă la radio este de folos pentru cei ce nu pot veni, sunt bolnavi, bătrâni etc. Pentru ei este esenţială transmisia directă de la radio. la fel, în zilele de lucru, ascultarea Liturghiei când suntem la serviciu sau acasa este de mare folos sufletesc, însă nu poate şi nu trebuie să înlocuiască participarea noastră cu trupul, cu sufletul şi cu mintea la slujba dumnezeiască din Biserică.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: