Unde se pot face botezuri?

Întreabă preotul

Unde se pot face botezuri?

Lidia
întreabă:

Îmi spuneţi vă rog dacă înafară de biserici mai sunt şi alte locuri, cum ar fi mănăstirile, unde se pot boteza bebeluşi? Mulţumesc.

2 Mai 2011

Orice Botez se face în biserică. Mănăstirile sunt comunităţi monahale în jurul unei biserici. Este însă bine ca Botezul unui bebeluş să se facă la biserica unei parohii, cu care veţi ţine legătura, unde îl veţi împărtăşi în viitor, unde veţi participa la slujbe etc. Parohia este comunitatea vie unde acest bebeluş va creşte. Preotul care îl botează pe bebeluş va fi aproape de sufletul lui şi îl va povăţui mai târziu. Aşadar nu locaţia exotică sau interesantă contează, ci modul continuu de formare spirituală care îl va duce pe copil la mântuire. Pr. Ioan Istrati

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: