Copil vindecat de epilepsie prin mijlocirea Cuviosului David

Minuni - Vindecări - Vedenii

Copil vindecat de epilepsie prin mijlocirea Cuviosului David

    • icoana Cuviosului David din Evvia
      Copil vindecat de epilepsie prin mijlocirea Cuviosului David / Foto: Pr. Silviu Cluci

      Copil vindecat de epilepsie prin mijlocirea Cuviosului David / Foto: Pr. Silviu Cluci

„Copilul tău se va face bine. Să vii la mine acasă. Te aştept.” Atunci ea l-a întrebat: „Cine eşti tu, care vei face bine copilul meu?”. „Sunt Cuviosul David – a răspuns Sfântul – cel pe care l-ai chemat mai înainte.”

Agata Gheorghiu, ce locuia în America, suferea de epilepsie. Părinţii ei, Gheorghe şi Paraschiva, erau originari din satul Pagoda Eubeii.

Mama Agatei se rugase la mulţi sfinţi pentru tămăduirea copilului ei. În cele din urmă, a auzit şi de Cuviosul David, la care a început să se roage: „Sfinte David, nu te cunosc cine eşti, dar te rog, fă bine pe copila mea Agata”. În noaptea următoare, femeia a văzut în somn un călugăr ce avea înfăţişarea Cuviosului David din icoana de la poarta exterioară a mănăstirii, şi care îi spuse: „Copilul tău se va face bine. Să vii la mine acasă. Te aştept”.

Atunci ea l-a întrebat: „Cine eşti tu, care vei face bine copilul meu?”. „Sunt Cuviosul David – a răspuns Sfântul – cel pe care l-ai chemat mai înainte”.

Acestea le-a povestit însăşi mama Agatei în pelerinajul ei din 5 aprilie 1979, când a venit la mănăstire să mulţumească Sfântului, deoarece copilul ei de doi ani şi jumătate suferea de crize epileptice şi din clipa în care s-a rugat Cuviosului s-a făcut cu desăvârşire bine.

(Cuviosul David „Bătrânul”  „Copilul” Înaintemergătorului, traducere din limba greacă de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2003, p. 123)