Copilul vindecat de tifos, prin rugăciunile către Sfântul Spiridon
În clipa în care s-a făcut paraclisul la racla Sfântului, bolnavul a fost părăsit de spasmele pe care medicii le atribuiau ultimei zvâcniri a vieții. Puțin după aceea, după ce a trecut momentul critic, micuțul a deschis ochii și starea lui generală s-a îmbunătățit, redobândind toate semnele vieții, spre uimirea medicilor.
Ar fi o mare omisiune dacă din nenumăratele minuni ale Preasfințitului nostru părinte, Sfântul Ierarh Spiridon, am trece cu vederea și următoarea uimitoare minune.
Într-un oraș din Italia de sud, Varletta, locuia familia de greci ortodocși a lui Spiridon Pallios. La începutul lunii noiembrie a anului 1861, unicul fiu de opt ani al familiei, Ioan S. Pallios, s-a îmbolnăvit de o formă foarte grea de febră tifoidă. După unsprezece zile de la declanșarea bolii și în ciuda încercărilor medicilor de a-l vindeca, micuțul Ioan a ajuns într-o stare fără de nădejde. Mama lui, care nu a încetat pe toată durata bolii să se roage Sfântului Spiridon pentru izbăvirea fiului său, a poruncit imediat să se telegrafieze la rudele ei din Corfu, să deschidă racla sfântă cu preacuratele moaște și să facă rugăciune pentru micul bolnav, fiindcă, precum zicea, era sigură că Sfântul îl va vindeca pe fiul ei.
Dorința ei s-a împlinit. În clipa în care s-a făcut paraclisul la racla Sfântului, bolnavul a fost părăsit de spasmele pe care medicii le atribuiau ultimei zvâcniri a vieții. Puțin după aceea, după ce a trecut momentul critic, micuțul a deschis ochii și starea lui generală s-a îmbunătățit, redobândind toate semnele vieții, spre uimirea medicilor. În final, după o relativă convalescență, s-a făcut perfect sănătos chiar în ziua de 11 Decembrie, ajunul prăznuirii Sfântului.
Sfânta Anastasia Vindecătoarea dezleagă o tânără de farmecele pe care i le făcuse fostul logodnic
Din minunile Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica
Traducere și adaptare:Sursa:http://www.apologitis.com/gr/ancient/agios_Spyridon_k.htmSite dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro